Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Eizei
heinä 19, 2018, 03.28
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Moodo (mudo)
Vastaukset: 8
Luettu: 3932

Moodo (mudo)

Löyty googlella tällainen aiheeseen. Löin liitteeksi.

Veivaa tkd:n pedagogiikkaa termien musul-muye-mudo osalta. Itseasiassa omalta kohden varsin helposti samaistuttavissa olevaa settiä. Tappelustekniikka-itseilmaisu-meitsijamaailmankaikkeus. Tutuilla koreanmiehillä touhu liikkuu kutakuinkin näin. Tekniikkaframilta (musul) lähdetään nopiaan syvälliseen itseilmaisuun ja taustalla olevan liikkeen (luonnollinen liike) fiilistelyyn sekä sen kehittämiseen (muye). Ja sitten on elinikäisen oppimisen tavoitteet: kestävä tapa toimia, ymmärrys tietyissä asioissa siitä että oppiminen ottaa väistämättä aikaa. Maailmankaikkeus minussa. (mudo)

Tulee ihan sellanen fiilis näitä lukiessa, että kohta on Antilla karvalakki päässä. Päätän tämän vanhaan korealaiseen sanontaan: "heti maksaa heti oppii". :P
Eizei
loka 18, 2017, 12.53
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Moodo (mudo)
Vastaukset: 8
Luettu: 3932

Moodo (mudo)

Mulle on ollut aina vaikea erottaa myös Hanmoodo opettajani puheesta sanooko mudo vai budo. Mulle on toimestaan sanottu, että mudo on koreaksi sama, kuin budo japaniksi. Kuin myös termiin viittaavat selitykset ovat olleet sisällöltään budon kanssa linjassa. Olen myös siinä uskossa, että käännös kyseessä.

Jännä, kun pikaisella googlauksella ei löytäny juuri mitään aiheesta. :lol: Muyedobotongji:ssa ei käsittääkseni termiä tunneta (muye = martial art) ja pelkällä 'do' sanalla viitataan teoksessa yksiteräiseen miekkaan.

-A