Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Eizei
joulu 17, 2018, 16.57
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20605

Peruslyönnit

Mä en oo lähtökohtaisesti yhtään lyöjätyyppi. Rakentelin paketin jossain kohtaa omia polkujani, kun ei vaan tarttunut. Ehkä tuohon aikaan myös opetuksessa oli lajissa isoja aukkoja. Mm. Lassen juttuja lueskelleena tulee hyviä osumia omaankin rakenteluun.

Lähdin rakentamaan paketin symmetrian kautta, jalat vierekkäin seisten seinän edessä. Taputellen sitten seinää vuorokäsin työnnellen. Siinä sitten havahtuen, että jaahas. Sieltä se vastapuolen jalasta se tukirakenne löytyy ja molemmilla puolilla sellasta takakäden iskurakenteen tuntua. Sitten jatkaa herra taputtelua ja samansorttista painonsiirtoa, mutta siirtäen pikkuhiljaa jalkoja otteluasentoa kohti.

Siinä setä havahtuu, että perkale jos ei tuo seinä olisi etunojaa ottamassa vastaan, niin etukättä ojennellessahan olis vallan helposti nenällään. Ja sitten kelaillaan, että miksi. Vahvaan iskuun vaadittava tuki haetaan takalajasta, joten edestä puuttuu ns. Tukijalka. Saateri mites tämä ratkotaan?

No siinä sitten arpoo hän, että pitäsköhän sinne eteen nojata ensinkään, jos kerran on nenälleen menossa. No ei. Mutta takajalalle menokin on aivahan vehkeestä, koska lyödä pitäs vahvasti eteen, mutta ei onnistu kun keho liikkuupi taakse.

No siinä sitten kelaamaan sitä lajipostuuraa. Jalat ovat eriladuilla. Kenties syystä. Jalalta jalalle voi siis liikkua myös sivusuunnassa. Tällöin ollaan etukättä lyödessä vähän hiinä ja hiinä meneekö nenälleen vai pysyykö hanskassa, kun se tukijalka puuttuupi vastapuolelta edestä, vaikka vastapuolelta se tuki täytyy tulla. Tarttee jumpata. Mutta fiilis on, että vahva tuki takajalasta on mahdollinen ja sitä kautta vahva etukäden suora.

Sitten jumppaillaan. Etujalan funktiokin pystyjousen lähettäjänä etusuorassa alkaa aukeamaan. Ja askelta mukaan unohtamatta näitä.

->Eri mies. Mutta edelleen matkalla.

Yhdenlainen opetuspolku. En tiedä purisiko muihin.