Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 16 tulosta

Pyrkele
kesä 13, 2023, 14.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Katsoimme tuossa HBO Maxilta Miracle workersin kolme kautta. Neljäs ilmeisesti on olemassa tai ainakin tekeillä.
https://www.imdb.com/title/tt7529770/

Ensimmäinen kausi oli hiukan tylsä, vaikka miellyttävän absurdi. Kakkoskausi oli minusta hulvaton ja kolmas kausi ihan riittävän hyvä. Miellyttävän absurdeja juttuja kaikissa.
Nuo kaudethan ei sinänsä liity mitenkään toisiinsa, mutta näyttelijät pysyvät samoina. Ja näyttelijäkaarti onkin ihan sopiva. Jaksotkin lyhyitä, jotta voi loopata vaikka koko kauden kerralla.
Pyrkele
syys 28, 2022, 17.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Mika kirjoitti: syys 6, 2022, 15.07 House of the Dragon vaikuttaa hyvältä toisenkin jakson jälkeen (mutta sille on oma ketjunsa).

Samoin Lord of the Rings -elokuvien aikakautta edeltävä sarja Rings of Power vaikuttaa mielenkiintoiselta kahden jakson jälkeen. Sarjasta taidettiin hyvin poikkeuksellisesti tehdä heti kärkeen jopa viiden tuontatokauden sopimus. Nyt on rahaa pöydässä.

Severance vaikuttaa sekin kahden jakson jälkeen todella kiehtovalta scifiltä. Sarjassa osalta ihmisistä on kirurgisesti eroteltu työelämän ja henkilökohtaisen elämän muisti: mitä tapahtuu töissä, jää töihin, ja mitä tapahtuu vapaa-ajalla, jää vapaa-ajalle. Nämä tähän operaatioon vapaaehtoisesti hakeutuneet ihmiset työskentelevät yhtiölle, joka tätä toimenpidettä tarjoaa.

Sarjassa näyttelevät mm. Patricia Arquette, John Turturro ja Christopher Walken.

Tätä olen nyt itsekin katsonut, kun puhelimen mukana tuli AppleTv+ ja Säätiön jo katsoin.
Ite tykkään kyllä. Kaikessa vakavuudessaan ja jopa ahdistavuudessaan on ajoittain hienoa huumoria esim. päähenkilön ilmeissä ja henkilöiden välisessä kommunikaatiossa.
Pyrkele
helmi 10, 2022, 09.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Oon muuten edelleen sitä mieltä että Scrubs eli Tuho-osasto on hieno komedia.
Hauska huomata kyllä että parin vuosikymmenen aikana on maailma muuttunu, koska samanlaista toksista maskuliinisuutta ja työpaikkakiusaamista ei varmaan enää kirjoitettaisi tuollaiseen sarjaan. Tai ainakin eri twistillä
Pyrkele
tammi 30, 2022, 10.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Alotettiin eilen tuo The Righteous Gemstones. Yleensä nainen vain tuppaa nukahtamaan kesken minkä tahansa jakson, jolloin sarjojen katselu on aika hidasta yhdessä.
Huomasin että The Orville on Disney+:lla. Ja minullahan olikin siitä kakkoskausi katsomatta. Mie jotenki tykkään tuosta Seth McFarlanesta. Hällä on tuossaki jotenkin hirveän ihmisläheinen ote, vaikka ajoittain jaksot käsitteleeki yllättävän vakavia asioita näin tämmöseksi komediaksi.
Pyrkele
tammi 26, 2022, 18.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Jos muuten Pratchett on tullut luettua läpi ja kirjojen parissa myös viihdytty, niin pakko mainita HBO:lta löytyvä The Watch. Se perustuu Pratchettin Vimes kirjoihin. Kattelin tuon ekan kauden läpi.

Jos tykkäättä Pratchetin tuotoksista, niin älkää hemmetissä koskeko tuohon.
Ei ole Discworldia tuo. Vaikka muka on. Sarja siis perustuu kyllä Discworld-kirjoihin, mutta yritetty tehdä se punk-asenteella. Valitettavasti näin puristille tehdyt muutokset ovat aivan hirvittäviä. Minä selviän kyllä siitä että Vetinari on nainen, mutta valitettavasti hänen luonne ei ole Vetinarin. Mikä käy selväksi eräässä jaksossa. Kokonaisuudessaan sarja poistaa niin paljon kirjojen sielua ja muuttaa sitä joksikin muuksi, ettei oikein tätä voi faneille suositella. Rihanna Pratchettkin sanoi ettei sarjassa ole jäljellä yhtään isänsä kirjojen DNA:ta.
Todennäköisesti katson silti kakkoskauden.
Pyrkele
syys 26, 2021, 15.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Aloin kattomaan Picardia Primeltä, mutta koin että en saa sarjasta kaikkea irti koska en koe sarjaan kuuluvaa hahmojen tunistamista tunnetasolla.
Joten aloin katsomaan Star Trek the Next Generationia. Vähän cheattasin ja aloin kattomaan vasta kolmannesta kaudesta, koska Picard ja borgit.
Nyt oon kuutoskauden puolessa välissä. Ja eihän se ole edes huono sarja. Siinä on aika vakaviakin teemoja käsitelty ja jopa ihan melkein nykyaikaisella katsantokannalla.
Ja hauska ollu seurata efektien kehittymistä siinä vuoesien saatossa.
Pyrkele
huhti 16, 2021, 19.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Katsottiin Netflixistä After Life. Ricky Gervaisin sarja vaimonsa kuoleman jälkeen masentuneesta pikkukylän paikallislehden toimittajasta. Käsittelee mm. tunteita ja ainakin twitterin ja omakohtaisen kokemuksen mukaan aiheuttaa mm. tunteita.
Iso suositus jos tunteita herättävä synkähköä ja hiukan erikoista huumoria sisältävä dramedia uppoaa
Pyrkele
maalis 24, 2021, 13.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Atticora kirjoitti: maalis 24, 2021, 12.46 Pääosan rooli on aika suora kopio Eastwoodin lounli raiderista, äänensävyjä myöten. Yhdessä kohtauksessa piruiltiin imperiumin iskusotilaiden kammottavan huonolle osumatarkkuudelle, kun kaksi tylsistynyttä sotilasta yritti ajankuluksi saada läjäyttimillään osumaa johonkin peltitölkkiin. Olihan noita siis hauskakin bongata välillä.
Kyllähän ä'kkiseltään tuli itselläkin samat fiilikset. Samurai-leffojen puolelta erityisesti nousi tämä https://fi.wikipedia.org/wiki/Lone_Wolf_and_Cub (okei,, tuo on sarjakuva, mutta on siitä tehty leffojakin)
Muistelin että tuo iskusotilasjakso olisi Taika Waititin ohjaama. Saatan olla myös väärässä, mutta se kyllä selittäisi tuon kohtauksen.
Pyrkele
helmi 25, 2021, 08.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Disney+:n Star-kanavalta löytyi Tuho-osasto.
En tiedä kuinka kauaa tuota katson, mutta mielestäni se oli miellyttävän nyrjähtänyt mutta lämminhenkinen. Ja sairaalamaailma on toki sydäntäni lähellä.
Kunhan voin vain seurata sitä ruudusta
Pyrkele
helmi 18, 2021, 17.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti: helmi 18, 2021, 14.34 Vikings katsottu kokonaan.

Vaikka siinä on melko omintakeinen tunnelma ja sen kautta suuria vahvuuksia, en voi suositella sarjaa. Tämä johtuu siitä että sarja on antiinsa nähden aivan liian pitkä ja iso osa juonikuvioista on epämielenkiintoisia.

Sarjan parhaat puolet omaavat kyllä hyvin suurta meriittiä, niin juonen kuin estetiikan puolesta. Esim. väkivallan estetiikan. Sellaiselle voin tietenkin suositella, joka käyttää sarjoihin paljon aikaa. Koska setti on nähdäkseni melko ainutlaatuista. Mutta ajastaan vähänkään nuukalle en suosittele.

Itselleni sarja on avannut historiaa, vaikka tietenkin onkin tarua. Jonkinlainen tarurunkokin jeesaa. Opettavaisuutta ei ole tietenkään haitannut vieressä istuva uskonnon ope. Sarjassa on uskontokysymykset hienosti yksi teema.

Huonoksi sarjaksi siis harvinaisen hyvä. :D
Aika kova.
Itekki kattonu tuota yhen kauden. Ehkä jatkan jossain väiissä katsomista, mutta nyt on muutakin katottavaa.
Itsellä häiritsi ongelmallisesti tuon sarjan lokaatiot. Jos sarjan Kattegat-kylä on eteläisessä Norjassa, sieltä länteen purjehtiessa pitäisi rantautua skotlantiin. Ja silloinkin tuurilla. Ei tuonne Lindisfarneen, jonne he rantautuivat, koska se on tuossa Tanskan korkeudella.
Jos tämä Kattegat kylä onkin Tanskan länsirannikolla, sieltä kyllä pääsee kivasti britteihin, mutta silloin todennäköisesti ei käytäisi joka vuosi idässä ryöstöretkillä, vaan etelässä. Ja todennäköisesti tuolloin myyttinen länsi (britannia) olisi jo tuttua. Lisäksi ne Kattegatin maisemat ei erityisen tanskalaisia ole.

Nyt olen katsonut Puisto-osastoa ja Snowpierceriä naisen kanssa. Ne on tarpeeksi höpöhöpöä ettei ala ärsyttämään.
Mutta onhan tämä kyllä yhen sortin kommunismia, kun Snowpiercerin jaksot tulee Netflixiin viikon välein.
Pyrkele
tammi 11, 2021, 12.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Atticora kirjoitti: joulu 29, 2020, 13.41
AlexMachine kirjoitti: joulu 16, 2020, 09.52 Tänään pitäisi tulla HBOlla koko kausi katsottavaksi Ridley Scottin tuottamasta sarjasta Raised by wolves.
"Raised By Wolves seuraa kahta androidia, joiden tehtävänä on kasvattaa ihmislapsia...
Tämä katsottiin joululomilla. Pari jaksoa alussa Ridley Scott oli myös ohjaimissa ja taso laski noin puolessa välissä selvästi. Mukaan tuli kaikenlaista höttöä ja mysteeriä ja lopuksi koko homma kääräistiin pakettiin karmaisevalla roiskaisulla. :D Alkupuolen teemat uskonnosta, ateismista, teköälystä, sieluista ja mitä vielä, olisi riittäneet enemmän kuin hyvin hamaan loppuun. Tämä sanottua, oli hyvä sarja ja alkupuolen erinomaisuuden takia loppuhötön läpikatselu ei harmittanut. Lyhythiuksinen, hieman Sinead O'connoria muistuttava pää-androidi (Amanda Collin) oli vahva pakkaus. Sidekickkinä häärännyt tummaihoinen incel-heteroandroidi sen sijaan ihan munaton tapaus. Ei hänkään huono siis ollut, mutta tätähän se on nykyään. ****
Yhdyn tähän.
Tuo loppu oli kyllä kerrassaan heikko, vaikka lähtökohat oli kohtalaisen korkealla.

Nyt tuli katsottua naisen kanssa Netflixistä Charité, joka kuvasi 1880-luvun sairaalamaailmaa saksanmaalla. Lyhyt 6 jakson minisarja jaksoi vetää ihan hyvin. Uskon että miljöö oli huolella saatu kasattua ja vaikutti uskottavalta. Lisäksi sarja perustuu tositapahtumiin ja oikeisiin ihmisiin, toki draamaan tehokeinoja käyttäen.
Pitänee katsoa tuo toinenkin "kausi" joka sijoittuu toiseen maailmansotaan.

Ja eilen on tullut Netflixiin Brooklyn 99:n kuudes kausi :rok: :rok:
Ihan pikkusen odottanutkin tuota. En ole kyllä ehtiny vielä kattoa.
Mutta ehkä illalla.
Pyrkele
loka 6, 2020, 09.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Lapsuuden suosikki Varjoankka. Löytyy Disney+:lta.
Muistaakseni riittävän absurdia huumoria ja dialogia jotta nauratti silloin. Ja kun tuossa vilkasin, niin huomasin huvittuvani edelleen.

Ja samasta palvelusta löytyy muuten lapsille/nuorille Phineas & Ferb jonka dialogi on myös ajoittain aivan ilotulitusta. Erityisesti vesinokkaeläin Perryn arkkivihollinen dr. Doofenshmirtz (tohtori Tollontyö) monologeillaan hieno pahiksen arkkityypin satiiri "Miksikö olen tällainen? Ehkäpä vanhempieni poissaolo syntyessäni on johtanut katkeroitumiseeni" Tms.
Meän nuoret, 13- ja 17-vuotiaat siis kattoo tuota. Vanhempi halusi ajoittain vilkaista lapsuutensa lempparia.
Pyrkele
marras 5, 2019, 21.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Nuorimmainen kattoo Netflixistä Flashia
Onhan tuo ihan hirveää torttapåtorttaa.
Ja mie join sentään yhen ohraviinin ennen tämän kirjottamista.
Pysykää siis loitolla.

Katson silti, kun tässä lattialla istun.
Laatuaikaa jne.
Pyrkele
touko 15, 2019, 19.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Itsekin olen tuota Luciferia katsonut. Viihdyttävähän se on, vaikka jotenkin ajattelin päähenkilön olevan ennemminkin jazz-klubin pitäjä.
En muuten tiedä kuinka paljon Bruckheimerin vaikutus näkyy, mutta kyllähän tuossa sarjasssa on ajoittain menty ns. viihde edellä aika reippaasti. Ajoittain jopa typeryyksiin asti. Esim. jakso jossa Lucifer käy helvetissä defibrillaattorin avulla syljettää vieläkin. Luulisi että tuosta olisi päästy eroon jo nolkyt-luvulla. Mutta ei. Sen lisäksi hyvin yleinen "otetaan pahis kiinni aamupäivällä kadulla ja viedään se käsiraudoissa poliisiautoon illalla"-skenaario on häiritsevän yleinen.
Toki sarjassa on myös tarpeettoman paljon kumisia bikinimimmejä joiden funktiota sarjassa en ymmärrä. Mutta eipä ne minua ylenmäärin haittaakkaan. Toki tällaisessa sarjassa minulla häiritsee hyvin paljon tuo tekopyhyys alastomuuden, väkivallan ja seksistä puhumisen suhteen. Sarjassa voidaan näyttää väkivaltaa, puhua hyvinkin tuhmia (okei lähinnä pikkutuhmia) mutta yläosattoman naisen voi näyttää, kunhan "yläosaton" tarkoittaa "vähintään ilman rintalastaa". Mutta sitte rivi silikonisia bikinimimmejä hetkuttamassa hanuriaan rahasta on ihan ok.

Mutta joo Tom Ellis hoitaaa homman kyllä hyvin. Oikeastaan pelastaa minun mielestä koko sarjan, koska huonommalla roolilla sarjan hollywoodmuovi häiritsisi minua liikaa. Sais olla rosoisempi. Ja ne bikinit vois jättää pois.
Oikeastaan sais olla HBO:n sarja
Ja kyllä minä varmaan tuon neloskauden katson.
Pyrkele
tammi 6, 2018, 09.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 2006
Luettu: 174350

Suosikkisarjat?

Alotettiin tuossa joulun alla uusiksi Battlestar Galactica. Siis tämä uudempi. Mulla kolmas kerta. Naiselle toinen. Nainen mietiskeli olisko tuosta ekasta kerasta ollu jo riittävän kauaa, ettei kaikkea muistais. Olihan siitä.
Jossain vaiheessa liittyi keskimmäinen (11v) ja nuorimmainen (10v) mukaan. Kakkoskausi on nyt menossa.
Ihan kaikkea ei taia kehata nuorimmaiselle näyttää ainakaan esim. Razorista, mutta muuten kyllä.
Jännäpä nähä mitä tuumaavat ku alkaa sfäärit olleen 3 ja 4 kausilla vielä vähän korkeammat tuossa.