Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

antti_lk
touko 14, 2020, 08.36
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 180467

Komba

Jusukin kirjoitti: touko 13, 2020, 09.13Minun nähdäkseni kamppailuurheilussa lähiottelussa hiimaillaan ja nojaillaan, sekä Thai nyrkkeilyn, että vapaaottelun puolella ihan turhaan. En keksi muuta syytä lepäämiselle kuin sen, että ottelija kokee, että ei saa kahnausasennoista riittävää kilpailuetua ja mieluummin usein Thai nyrkkeilyssä odottaa, että tuomari erottaa kuin varsinaisesti yrittää mitään.
Mielestäni Komba ratkaisee tämän tuoden soveltavia harjotteita lähiotteluun, jossa liikkeen ei koskaan anneta pysähtyä vaan keskitytään kokonaistilanteen kehittämiseen omaksi eduksi. Kyse on intuition teroittamisesta ja tilanteessa jossa pienimmätkin muutokset voivat eskaloitua hallinan menetykseen. Kaikki kamppailua harrastaneet tietävät ilmiön niin pystyssä kuin matossa, Jujutsu on lukotuksen kautta nimekkäin uusien liikeyhdistelmien löytymiseen.

Olen sparrannut Komba pohjalta Vantaan Muay Thai seuran treeneissä ja tekniikat toimii odotetusti. Ostin aluksi kolmen kuukauden kortin, mutta seuralla lähiottelun opettaminen on marginaalista, joten tarkoitukseni oli hakea ohessa lisäoppia HMACltä, jossa opettaa thaimaalainen mestari lähiottelupainotteisesti.
Kamppailu-urheilussa "nojaillaan" ihan syystä, ei siksi, että ottelijat eivät osaisi tehdä tilanteessa "mitään". Komban havisevat muuvit eivät vain oikeasti toimi, ja jos sinulle on tullut sellainen käsitys, että ne toimisivat, niin se johtuu todennäköisesti siitä, että fiksut ja terveellä itsetunnolla varustetut kokeneemmat ottelijat eivät piekse aloittelijoita "sparrissa".
antti_lk
loka 31, 2019, 23.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 180467

Komba

Jusukille neuvona, että mene ajan kanssa treenaamaan jotain kamppailu-urheilua, niin realiteetit aukenevat nopeasti ja naiivi larppaus jää taakse.

Valvoja muokannut viestiä.
antti_lk
joulu 2, 2018, 16.19
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 180467

Komba

Jusukin kirjoitti: joulu 2, 2018, 15.41Keissi on siis, että voisiko kombasta olla hyötyä vapariin. Parhaat asetelmat on meitsi kehään, eli tarvitsen välttävät vaparitaidot niin se toimii testinä, mutta paras toki olisi jos joku hyvä vaparissa laittaisi vaikka 10h kombaan ja pystyis itse kokeilemaan kilpailutilanteessa onko hyötyä.
Hyvä, että on kamppailuintoa, mutta eiköhän kombasta ole eniten hyötyä kombaan. Täyden kontaktin kamppailu on sitten niin eri asia, että ei vain ns. tule kesää. Pystyt testaamaan asian helposti sparraamalla kunnolla jonkun samanpainoisen vuoden-kaksi vapaaottelua tosissaan treenanneen kanssa. Ihan pelkkä nyrkkeilysparrikin riittänee.