Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Kurki
syys 6, 2006, 18.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4427

Alioppilas: olimme siis kuitenkin samaa mieltä! Alkoikin jo mieleen hiipiä epäilys, että jokin tässä keskustelussa oudoksuttaa. Hyvä näin. :)
Kurki
elo 30, 2006, 10.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4427

En ole kotirouva, saas nähdä miten käy tulevaisuudessa. Suullinen sopimus varmaankin asianhoidosta yleensä pariskuntien välillä tehdään. Hyvin harva varmaan on virallisessa työsopimuksessa parisuhteessaaa. Nyt ei kuitenkaan puhuttukaan siitä, minkälaisia ihmiset touhuavat eron tms sattuessa, vaan ihan tasa-arvosta tämän asian kohdalla. (eli onko kotona oleva puolisko vähemmän tasa-arvoinen kuin se toinen...) Mikäli aiot jatkaa tätä keskustelua kanssani, niin toivoisin hiukan pitempiä kannanottoja asiaan kuin yksittäisiä kysymyslauseita.
Kurki
elo 27, 2006, 13.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4427

Huomiona ihmisille. Kommenttini oli jo siirtynyt aloitusviestistä yleiselle tasolle. Pidän noita ohjeita jokseenkin huvittavina ja epätasa-arvoisina, kotirouvuutta tai -herruutta itsessään en.

Alioppilaalle: miten niin ei tienaa? Onko työ kotona jotenkin vähemmän arvokasta, kuin muualla? Onko se automaattisesti oleellisesti kevyempää, helpompaa tai arvottomampaa kuin kodin ulkopuolella tehtävä? Varsinkin, jos sopassa on niitä lapsia mukana? Eikö parisuhteen pitäisi olla tiimi, jossa molemmat tekevät parhaansa yhdessä kohti yhteistä hyvää?

Minusta on ylipäätään huvittavaa, että tasa-arvon nimissä ihmiset eivät enää saisi tehdä sitä mistä nauttivat ja minkä osaavat parhaiten. Paljon harvemmalla tasa-arvosta puhuvalla olisi nokan koputtamista esim koti-isistä.
Kurki
elo 25, 2006, 21.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4427

MUTTA: elämä on kurjaa ja epätasa-arvoista jne. Ajatelkaa kuitenkin pieni hetki kotirouvan elämää ilman lapsia. Kodinhoitoon, vaikka kuinka perusteelliseen, ei aikaa mene loputtomiin, jollei nyt aivan stuartin martaksi ryhdy. Loppu aika on omaasi, käytettävänä esim treenaamiseen ym harrastuksiin. Edut lienevät miehenkin puolelle melko selviä, mikäli rouva hehkuu omaa rentoutunutta onneaan sen sijaan että väki riitelee töistä väsyneenä tiskivuoroista. Mikä tästä tekee oleellisesti alistavaa? Sillä jokin kaikissa näissä sitoumuksissa monia silti hiertää niin että sanotuksi kyllä saa. Tai ehkä olen vain (vaihteeksi) ymmärtänyt jotakin aivan väärin.