Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 11 tulosta

Jasse
huhti 17, 2019, 22.23
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Peukkua vaparin aloittamisesta, oman tien kulkemisesta, ja ei liian vakavasta asenteesta 👍👍👍
Jasse
joulu 20, 2018, 18.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Sparrisessio siirtyy mun ylikunnon takia. Jusukille tsemppiä projektin kanssa.
Jasse
joulu 3, 2018, 22.47
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Kyynikko kirjoitti:
joulu 3, 2018, 21.51
Tässä tarvittais reality check tosi äkkiä
Me ollaan Jusukin kaa sovittu että otetaan kovaa vaparisparria joulukuun loppupuolella.
Jasse
loka 24, 2018, 22.47
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Kiitos kehuista kummallekkin. En päässyt siihen miittiin missä Jusukin esitteli kombaa. Ehkäpä saan priva-demon ennen tai jälkeen sparrin. Parhaassa tapauksessa sen aikana 🙂 YV-lähetetty. Kuvaaminen on ok.
Jasse
loka 22, 2018, 12.19
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Kiinnostavaa. Tykkään ideasta ja asenteesta. JanneM listasi jo nuo käytännön ongelmat. En tiedä onko meidän salilla GB-gymillä ketään jota kiinnostaisi panostaa tähän sun projektiin mutta voin kysyä jos pääset testiksi sparraamaan ukkojen kanssa. Itse en ole pystyä sparrannut moneen vuoteen mutta periaatteessa olisin kiinnostunut ainakin kerran sparraamaan ja jutustelemaan.
Jasse
syys 13, 2017, 21.29
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Omasta mielestä tämän Komban meriitti on siinä että ajatus ja harjoitus on joukkotaistelussa. Tällaista kulmaa harvemmin näkee harjoiteltavan lajeissa. Omaan silmään tuo tekeminen on vain avan liian pehmeää ja rahoittunutta jotta itsepuolustus- tai kamppailutaidot kehittyisivät. Mutta lähestyminen sinänsä on tuore.

Itse olen ollut useamman kerran mukana joukkotappelussa ja todennut että tulosta syntyy parhaiten maksimi agrella ja kovalla paukutuksella.

Puolalaisethan ovat kehittäneet joukkue-vaparin. Vaikuttaa vaaralliselta:

Jasse
syys 11, 2017, 20.00
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Ok. Alkuun en tiennyt yhtään mitä on pelimekaniikka. Nyt käsitän ne yksinkertaisesti harjoitteen säännöiksi ja ohjeiksi. Erilaisissa tehtäväsparreissahan monesti keksitään säännöt sellaisiksi että "tekijä" saisi onnistuneita suorituksia enemmän kuin maalimies. Maalimiehen tehtävään voi jopa kuulua selkeiden paikkojen tarjoaminen jos tekijä ei muuten saa suoritusta alkamaan.Tällainen tuli mieleen pelimekaniikasta..

Joku video olisi kiva nähdä tuosta heitotekniikasta. Itse olen heitellyt veitsiä säännöllisen epäsäännollisesti yli 20 vuotta, mutta aina se ase pyörii. Vähintään puoli kierrosta. Nykyisin hion 4,5m etäisyydeltä kierroksen he heittoja virallisella SM-veitsellä.
Jasse
syys 11, 2017, 17.44
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Jusukin kirjoitti: 'Pelimekaniika' on meidän code of conduct - tapa toimia. Monesti käytämme sen kehittämiseen 'reverse engineering' tyylistä menetelmää, eli jos Isä Mitro halutaan taistelukentälle - minkälaiset sääntöjen tulisi olla, jotta riskit voidaan minimoida, eikä tekemisen meditatiivisuudesta tai hauskuudesta tarvitse tinkiä.Kiitos mielenkiintoisista veitsenheittovideoista :)
Tekniikkani on helpoin selittää käyttäen keppiä esimerkkinä; kun pyöritän keskeltä vaikka tilassa liikkuen kerään kepille momenttia - lyönti on irti päästämistä ja vapaan energian suuntaamista, tällöin keppi liikkuu kädessäni keskeltä päähän. Voin itse samalla hypätä kepin kanssa tai vaikka heittää sen keihäänä.
Videossa kokeilin tätä isolle meteorhammerilla ensimmäistä kertaa.

Tämä on oikeastaan kaikkei vaikein tehdä juurikin veitsellä, koska ase on niin pieni. Olen käyttänyt kuitenkin veitsenheittoa tapana oppia, koska esineen kokonaisliikerata on tarpeeksi iso, jotta voin helposti arvioida metodiikkaa. Uskoakseni lopputulema on pystyä 'keräämään vapaata energiaa' ja päästää veitsiä irti vaikka yhdeksästä metristä kohti taulua. Arvelen, että keskipakoisvoimasta johtuen, kokemuksena heittäminen olisi levollista, kuin tiputtelisi veitsiä katolta alaspäin.
Eli pelimekaniikka tarkoittaa yksinkertaisetusti samaa kuin pelin säännöt?


En osannut kuvitella tuota kuvaamaasi heittotapaa. Voisitko laittaa jonkun videon? Jos saat veitsen lentämään suoraan 9m niin sen ainakin haluan nähdä - ja oppia.
Jasse
syys 11, 2017, 00.46
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Vaikka Komba-videot eivät tee minuun vaikutusta (toisin kuin kotisivut) niin tämä on kyllä virkistävä uusi keskustelunaihe. Jusukin, käytät terminologiaa joka ei ole tyypillistä kamppailulajeille. Voisin tietysti katsoa googlesta, mutta ehkäpä voisit kertoa mitä tarkoitat esim. pelimekaniikalla?

Mitetiskelin hieman tuota veitsenheiton mekaniikkaa ja miten se vertautuu lyömiseen. Modet jakakoon omaksi ketjukseen jos näkevät aiheelliseksi. Mielestäni veitsenheitton kineettinen ketju ei kauheasti eroa pesäpallon heitosta. Käden - varsinkin ranteen ja sormien - liikkeiden hienovarainen kontrolli on tosin veitsenheitossa korostetussa asemassa. Mutta pysytään nyt veitsenheitossa kun siitä oli puhe. Tai no, otan vielä shurikenin (heittopiikin) heittelyn tähän mukaan.Kohdassa 1:40 on oiva hidastus yksittäisestä veitsenheitosta. Kehonkäytöllä saa varmasti tuotettua paljon vomaa (itse tajusin vasta tänä kesänä että veitsi uppoaa heittämällä huomattavasti syvemmälle puuhun kuin lyömällä) , mutta latausliike on suuri ja loppuasento hutera. Olennaisa miinuksia, jos laittaa heiton - tai lyönnin - kamppailukontekstiin.Kohdassa 2:25 näkee suhta selkeästi shurikeninheiton kehonkäytön. Itseasiassa hyvin samanlainen, mutta napakampi, kuin ylemmässä veitsivideossa. Lataus on pienempi ja asento pysyy kasassa. Huomattavasti kamppailullisempi. Voisin kuvitella että tuosta ei ole vaikea modata tehokasta shutoa (kämmensyrjälyöntiä).
Jasse
syys 7, 2017, 22.01
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Jusukin kirjoitti:Kiitos vain.
Kuolettava piste on käyttämämme käsite pelimekaniikkaan liittyen ja viittaa terävän aseen käyttöön.
Lyöntiin saa taakse kehon rotaatiomomentin ja maastaponnistamisen (tai hyppäämisen) kautta kehon painon massan.. En tiedä mikä tässä nyt olisi erityisen feminiinistä.. Paitsi ehkä tyyli.

Kombassa oppii mm. ympäristön huomioimista ja turvallisen etäisyyden pitämistä. Itsepuolustusta se ei ole, mutta hyvää yleisen tason tilankäyttöä.
Pelimekaniikkaan? Anyway. Tervävällä aseella lyönti kaulan sivuun on tosiaan astetta "kuolettava".
Feminiininen lyönti tuli mieleeni kun ketjun alussa mainittiin "Feminist waariors" ja sitten kun mietin (veitsen) heitolle tyypillistä käden liikettä joka on ikään kuin läiskäisy ylhäältä alas. Harjaantumattomien tyttöjen/naisten näkee tekevän läppäisyjä/tökkimisiä ylhäältä alas. Toisaalta harjaatumattomien miesten lyönnit muistuttavat myös omalla tavallaan veitsen tai pesiksen heittoa - iso lataus ja räväkkä heilautus niin että takajalka nousee maasta. Hartioiden kierto ja jaloilla elastisesti ponnistelu ovat tietysti voimantuotollisesti tärkeässä osassa lyömisessä (ainakin nyrkkeilymäisessä), mutta käden asento ei vastaa mitenkään heittojen vastaavaa.
Jasse
syys 7, 2017, 21.16
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 170
Luettu: 57322

Komba

Tervetuloa lauteille Jussi! Heitänpä vähän löylyä.

Sanoit että lajin harjoittelusta on väistämättäkin hyötyä itsepuolustukseen. Sosiaalisella liikunnalla on teitysti paljon hyviä vaikutuksia, mutta jos tekee tuollaista hyvänmielen fiilistelyä mitä videoilla näkyy ja kuvittelee sen valmistavan vakavasta väkivaltatilanteesta selviämiseen niin se on harhaista - jopa vaarallista.

Eräs nykkeilyvalmentaja teetätti alkulämmittelyssä hetken "kivenheittelyä" (kivi kuviteltu) samalla kun hälköteltiin. Siinä varmaan haettiin rentoutta iskuihin. Kun kuvittelen lyöntiä joka tehdään veitsenheittotekniikalla niin mieleeni tulee... feminiininen lyönti. :D

Kaulan sivulla ei ole kuolettavia pisteitä. Taju lähtee kyllä voimakkaasta puristuksesta tai täydellisestä lyönnistä.