Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Jasse
kesä 8, 2014, 16.24
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: itsepuolustus ja mattotreenit
Vastaukset: 20
Luettu: 11171

Re: itsepuolustus ja mattotreenit

Invictus kirjoitti:
mortti kirjoitti: Eikös ainakin (combat) sambo olis sellanen laji jossa olis myös tota matossa pärjäämistä? Paljon lukkoja, maahanvientejä, kuristuksia jne. Jos vaikka youtubesta tai jostain kattelee niin näyttäis olevan myös istualtaan puolustautumista ja muista jos voi sanoo erikoisemmista asennoista puolustautumista. Sitten vielä monet pystyssä tapahtuvat liikkeet tuntuu päättyvän johki mattotekniikkaan. Korjatkaa jos oon vääräs.

Ps. Kiristää pantaa noi newbie hymiöt :D
Jotain samboon pohjautuvia itsepuolustus lajejakin opeteaan combat sambon nimellä näemmä, mutta "virallisesti" combat sambo taas on ihan kamppailu-urheilu laji... Muistuttaa vapaaottelua, mutta suurimman eron tähän tekee takin käyttö + judon kaltainen pisteytysjärjestelmä. Kaikki suomessa opetattava combat sambo on tietääkseni juurikin tätä kamppailu-urheilu puolta...

Minä olen saanut semmoisen käsityksen (alunperin Östermanin "Maailman kamppailutaidot" kirjasta) että Sambo olisi alunperin kaksijakoinen laji, johon kuuluu sambo-paini (se judon kaltainen ja combat-sambo, joka nimenomaan olisi tuo itsepulustus puoli. Samaan tapaan kuin BJJssä on sportti-BJJ ja sitten pienemmässä osassa IP-tekniikat. Tuo vapaaottelullisempi combat-sambo on sitten huomatavasti modernimpi keksintö. Mutta ehkä sitä nykypäivänä voisi kutsua "viralliseksi" Combat-Samboksi. Hienoja tyylejä kaikki!

Tässä videossa demotaan kahta varhaisempaa tyyliä eli sambo-painia (0.40) ja combat-samboa (7.50):

[youtube][/youtube]