Haku löysi 13 tulosta

PiPi
joulu 31, 2017, 19.16
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

Taido

27.1.18 tärähtää!
Katja Anoschin joutuu suuren haasteen eteen Go Ju Nin Jissen - tapahtuman haasteessa.

https://www.facebook.com/events/502941923420936/
PiPi
touko 19, 2017, 12.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

Taido

Jepulis vastailenpas nyt tohon kilpailupuoleen hieman omasta näkökulmastani.

Ittellä kilpailukokemusta nyt n.13-15 vuoden ajalta ja niistä maajoukkue/valmennusryhmätoiminnassa about 10-11 vuotta olleena. Tällä hetkellä olen maajoukkueen valmentajana ja siellä pääasiassa vastuussa ottelupuolesta, mutta koitan avittaa päävalmentajaa ja valmennustiimiä myös muissa lajeissa leiritysten yhteydessä.

Tällä aikavälillä(oman "kilpaurani" aikana) valmennustoiminta on muuttunut selkeästi urheilullisempaan suuntaan ja tämän päivän menestyvä taidoka harjoittelee pääsääntöisesti kausittaisten harjoitusohjelmien mukaan, jotka on rakennettu lajianalyysin pohjalta urheilijan omia tavoitteita tukemaan. Ainakin heille pyritään antamaan mahdollisuus ja työkalut siihen.

Taidossa ei tällä hetkellä ainakaan ole vielä ammattivalmentajia eikä ammattiurheilijoita, jotka voisivat tehdä hommaa leipätyökseen, joten se tietenkin verottaa paljon siitä potentiaalista, mitä kilpailijat voi saavuttaa ehkä vielä joskus tulevaisuudessa, jos treenaaminen täysin ammattimaisesti olisi mahdollista.

Oma näkemys tästä hommasta on, että tietotaito on olemassa valmennuksen puolelta, mutta resurssit ei vielä mahdollista täysipainoista valmennusta tai urheilijan harjoittelua.


Itse olen pärjännyt suhteellisen hyvin kilpatatameilla ja iso syy tähän on varmasti se, että työskentelin samaan aikaan liikunta-alalla, joten pystyin yhdistämään taidotreenin ja työn ja oheisharjoittelun melko hyvin.
Olen myös torjunut jossain vaiheessa pari mahdollista työpaikkaakin ihan vaan sen takia, että ne työt olisivat sotkeneet tavoitteellista treenaamista.
Uhrauksiakin on siis tullu tehtyä joskus.. mieluummin työttömänä tatamilla, kun töissä tuhlaamassa arvokasta treeni/palautumisaikaa. :D

Summa summarum... sanoisin, että ihan huipulla olevat kilpataidokat ovat parhaimmillaan selkeästi huippu-urheilijoita, mutta jos vertaa lajeihin, joissa hommaa voidaan tehdä täysipäiväisesti välittämättä kustannuksista yms yms.. niin toki lajilla on vielä myös parannettavaa.
Tästäkin aiheesta on lajin sisällä joskus keskusteltu ymmärtääkseni, että olisiko hyvä tuoda rahaa mukaan kuvioihin jne.. riskejä ja etuja on molemmissa.
PiPi
loka 4, 2016, 21.39
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

Taido

Hienostihhan niitä vastustajia löytyi. Taisi olla parikymmenta dania antamassa Jerelle haastetta. :)
Jälleen kerran hieno taidotapahtuma. Katsomokin oli lähes täynnä porukkaa. :) :peukku:
PiPi
helmi 14, 2016, 22.02
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

Taido

Oli mukava olla tapahtumassa mukana kilpailijan roolissa.
Mielestäni erittäin hyvin hoidettu kokonaisuus Yleltä ja järjestäjiltä, kun ottaa huomioon, että tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja lajikirjo oli niin vaihteleva.
Pointsit siis järjestäjille! :)
PiPi
kesä 6, 2015, 00.15
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

Taido

Oih kiitos tosta budoshow linkistä. Olipas hauska kattoa taas pitkästä aikaa. :D

Ennen kaikkea tota oli oikein mukava treenata. Hauskaa ainakin oli meillä esitysporukalla. :D
Toivottavasti edes joku yleisöstä ymmärsi ja löysi sieltä eri elokuva-aiheita piilotettuna esitykseen. Taisi olla varmaan kahdestakymmenestä eri leffasta juttuja siellä. :D

Tarkoitus oli vetää "vähän" yli ja tehdä humoristinen show ja jättää totinen puurtaminen taka-alalle. :)
PiPi
helmi 18, 2014, 15.17
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

TaiDo

Oih loistavaa. Joo Nakano on kyllä vikkelä kaveri. :)

Nautihhan matkasta!
PiPi
helmi 11, 2014, 13.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

TaiDo

Moiks VeePee. Täällä sillontällön käyn kanssa kattelemassa viestejä. Mukava, että muitakin taidokoita "lauteilla". :D

Nuo Savon Sanoman jutut muuten netissä mitä on ollu, ni aina "hieman" kirjottelevat eri asioita mitä ollaan itse sinne sanottu.. Mutta pääasia että laji saa näkyvyyttä. Eikös se ollu että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta vai miten se oli? :D
Tosin paperilahden jutut ovat olleet kattavampia ja parempia omasta mielestäni. :)

Terv.
Antti K
PiPi
huhti 13, 2010, 13.13
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

TaiDo

Minullekkin asia opetettu niin, että joko nivelen suuntaisesti tai sitä vastaan.
Jos miettii esim. untai gyakuashi-dori tai untai gyakute-dori tekniikoitakin niin niissä tekniikka tehdään juuri nimenomaan niveltä vastaan mutta liikkeen suunta ei kuitenkaan vaihdu.
Tuosta voisi ainakin päätellä että tuo gyaku-termi tarkottais niveltä vastaan tehtävää.
PiPi
syys 11, 2006, 21.26
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

tuosta itsepuolustuksellisuudesta sen verran, mitä omasta seurasta voin sanoa niin treeniohjemaan merkkaillaan silloin tällöin itsepuolustusta.
Itsepuolustus-treenit vetää yleensä henkilö, jolla on kokemuspohjaa muista enemmän ip-lajeista tai vastaavaa. Elikkä itsepuolustus mitä harjoitellaan ei ole taidoa vaan jotain ihan muuta.

Kyllähän taidotekniikoitakin voi soveltaa itsepuolustukseen, mutta suomessa seuratasolla on melko vähän vetäjiä, jotka kykenisivät opettamaan taidotekniikoita itsepuolustukseen hyvin soveltuviksi. :(
Lajiharjoittelu kuitenkin on todella paljon kilpailu-painotteista, niin tämän takia itsepuolustukselliset seikat tekniikoissa jää tosi usein pienemmälle huomiolle.
Ainakin näin minä asian näen.
PiPi
heinä 5, 2006, 01.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

...jos olet treenannut runsaasti myös normaalista pystyasennosta potkimista.
Taidossa treenataan runsaasti myös normaalista pystyasennosta potkimista. Tämä minun mielestäni just unohdetaan kokonaan näissä taidokeskusteluissa tai sitten sitä ei edes tiedetä. Aina keskitytään siihen että mitä järkeä on tehdä volttipotku tai kärrinpyöräpotku..

Ja ymmärrettävistä syistä muu kansa saa sen käsityksen että näitä asioita ei treenata, koska näytöksistä yleensä pyritään tekemään mahdollisimman näyttävät. Ja kaikkihan tietää miten näyttäviä peruslyönnit ja potkut on näitä lajeja harrastamattoman silmissä.
Kilpailuissakaan ei näe lähellekkään :!: kaikkea mitä taidotreeneissä tehdään, koska kuten aiemmin jo todettu.. taido ei ole jissen.. tai hokei..tai tenkai.. vaan se on paljon muutakin..

Ja munille potkimisesta.. Sehän on täysin yksilöstä kiinni tajuaako/onko kiinostusta harjoitella/soveltaa taidoa myös itsepuolustuksellisiin tarkoituksiin. Perustekniikkana suurin osa taidotekniikoista ei varmasti toimi nakki-kioskilla.
PiPi
heinä 5, 2006, 00.46
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

En anna tuon suhteen lupauksia kuopiolaisten puolesta, mutta minua ainakin saat potkia niin kovaa kuin haluat, kun vain saan blokata ne käsillä. Kuinka usein muuten käytännössä potkit treenikavereitasi niin kovaa kuin jalasta lähtee?
Meidän treeneissä ei ole tapana potkia toisiamme niin kovaa kun jalasta lähtee mutta toki potkitaan melko useinkin mitsejä. Ja henk. koht. aina kun mahdollista, pyrin potkimaan säkkiä.

Kenties sitten joskus jos ja kun tavataan niin minä muistan tuon lupauksen. ;)

Tämä on nyt selvästi tätä että kickboxing-potkut on tehokkaampia kun taidon kickboxing-potkut. TOTTAKAI! koska kickboxarit potkii koviten heidän potkujaan! Sama kun minä menisin kickboxing äijille kehumaan että varmasti saan kovemman potkun kärrinpyörästä kun he. Ja varmasti saisin nimittäin kun kukaan kuopion fighter clubista.. (kai ainakin :roll: ). Elikkä jos mietitään niin kannattaako edes alkaa väittelemään siitä että kuka potkii koviten. kohta tulee joku thaiboxing hemmo ja sanoo että hepä potkii vielä kovemmin.

Ja jos mietitään.. niin miten kova potku tarvitaan esim. munille että kaveri tippuu.. varmasti kadun matti meikäläinenkin siihen pystyy. Ei se voima vaan se taito. Jos osut kärrynpyöräpotkusta sinne munille... niin vahva veikkaus kuuluu että osut sinne myös normaalista pystyasennosta.

Uskon kyllä että andy sinä potkaiset kovemman etupotkun kun minä(jota ei tosin voida todistaa ;) ), mutta olisi tyhmää siellä päässä väittää että minun potku ei voi sattua.
Moni on moisiin olettamuksiin kuollut/loukkaantunut... tosin ei minun potkuihin.. :D
PiPi
heinä 4, 2006, 23.37
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

Pipille uskallan suositella Kuopio Fighter Clubin leirejä. Mene sinne ja pyydä jotain seuran mieskilpailijaa kenkäämään sinua täysillä. Todennäköisesti opit jotain potkuvoimasta.
Olen kuules seurannut kuopion fighter clubin leirejä sivusta.. niinkuin sinäkin selvästi olet seurannut taidotreenejä sivusta..

Ja en epäile etteivätkö kickboxing äijjät osaisi potkia. Oppisin leireiltä varmasti paljon uutta peruspotkujen saralta(varsinkin jos pätevä opettaja). Mutta väitän että jos minäkin saisin "kengätä" täysillä takaisin, niin ei sekään kivalta tuntuisi.
Etkai luule andy että taidokat kuvittelee että kovin potku maailmassa lähtee kärrynpyörästä?
PiPi
heinä 4, 2006, 22.41
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Taido
Vastaukset: 321
Luettu: 67579

http://www.asikkalantaido.org/kuvia/do/" onclick="window.open(this.href);return false; ... _final.mov

Taido-ottelua. :?
Ainakin minun mielestäni tuossa on varsin taidokasta ottelua, jos ottaa huomioon että otellaan taido-säännöillä ja kyseessä on SM-finaali.

Tottakai, jos arvostelee tuota finaalia kickboxingin tai jonkun muun lajin sääntöjen perusteella, niin eihän se tietenkään järkevältä näytä.

Kannattaa lukea nuo Jissenin säännöt ainakin ennenkuin arvostelee yhtään noita ottelijoita tuossa pätkässä. (Malmi ja Soininen)
Pojathan vetää tosi hyvin ja taidon periaatteita noudattaen.
Andy kirjoitti:
Lisäksi jos volttipotkujen treenaaminen olisi erityisen kehittävää, niin miksi taidokoiden potkuvoima on säännönmukaisesti erittäin vähäinen? Jopa verrattuna muiden pistelajien ottelijoihin.
hmm...potkuvoima.. Tilastoista en tiedä, mutta sen mitä muiden lajien harrastajia tunnen/olen seurannut.. myös kauemmin harrastaneita.. niin ei se potkuvoima sen suurempi muilla ole kun taidokoillakaan. Tottakai joka lajista löytyy niitä jotka ei osaa ja jotka osaa vähän paremmin.. mutta noin niinkun yleisesti ottaen.