Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 9 tulosta

mronkain
maalis 22, 2016, 15.21
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Balisong

:D

Joo, mutta kertaus on opintojen äiti jne.
mronkain
maalis 22, 2016, 12.08
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Balisong

Tässä ihan mielenkiintoisia pointteja balisongin historiasta, tosin ilman varsinaista lähdeluetteloa, joten sillä varauksella...

[video][/video]

Oleellisinta siis on, että veitsityyppiä on esiintynyt euroopassakin vuosikymmeniä ennen kuin se väitetyisti on Filippineillä keksitty (1905). Mutta kuten sanottu, tuo nyt on kuitenkin vain Youtube-video. Asiasta kiinnostuneet voivat kuitenkin kaivella asiaa.

- Marko
mronkain
loka 28, 2010, 11.00
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Balisong

jussmatt kirjoitti: Hifisti treenaaja hankii kaksi samanlaista ja toisen teippaa.
Ultrahifisti hankkii neljä, teippaa kaksi ja jättää kaksi säästöön sen varalle että joskus oppii olemaan silpomatta käsiään. Sitten voi kikkailla kaksikätisesti kahdella terällä yhtä aikaa... :)

Tosin ainakin Benchmade tekee myös harjoitusversioista omista malleistaan.

Ja tuo 42 on tosiaan lakkautettu tuote, mutta sitä saa vielä nettikaupoista.

- Marko
mronkain
kesä 25, 2007, 11.24
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Pistetään nyt tähän vielä linkki RochesterKalin (Pekiti-Tirsia -porukka) Balisong-videoon:

YouTubessa:
" onclick="window.open(this.href);return false;

RockesterKalin kotisivuilla:
http://www.rochesterkali.com/videos/balisong_video.wmv" onclick="window.open(this.href);return false;

- Marko
mronkain
kesä 21, 2007, 21.13
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

jussmatt kirjoitti: Mutta kyllä kunnon klik-klik ääni on saatava että vietittää ympäristölle että on Bad MotherFucker. Varsinkin jos naapuri on lähellä urkkimassa salaisia tekniikoita.
Tästä muuten löytyy toisestakin veitsikulttuurista vastaava esimerkki. Espanjalainen navaja (jolla tässä tarkoitan siis nimen omaan sen tyyppistä veistä, vaikka sana voi tarkoittaa yleisemminkin vain kääntöveistä) pitää avatessa sellaisen räsähtävän äänen, koska terän saranaosa on hammastettu. Hammastuksen varsinainen tarkoitus on estää terää sulkeutumasta sormille, mutta katutarkoitus on myös tuo äänen päästäminen. Tarina kertoo että äänen kuuleminen pimeällä kujalla on saanut säikymmiltä löysät pöksyyn. Ääni viestii myös mahdolliselle iholle tulijalle ettei kannata, ja tiettävästi on jopa estänyt yhteenottoja. Äänityrmäyksistä navajalla en sentään ole kuullut...

Vielä tuohon kiistaan balisongin käytöstä, siitäkin on koulukuntia, mutta yleensä on niin, että käytännönläheisimmät koulukunnat painottavat noin yleisemmin veitsenkäytössä sitä, että pitää olla voimaa, oli kyseessä sitten pisto tai viilto. Toki aina löytyy tapauksia, joissa aika tai tila on niin vähissä ettei voimaa saa generoitua tarpeeksi, jolloin pyritään vain saamaan aikaan jotain vahinkoa. Tai toisaalta jos tarkoitus ei ole vahingoittaa pahasti, vaan ikään kuin varoittaa, voidaan myös käyttää pienempää voimaa (vrt. potkussakin esillä ollut romanikulttuurista tuttu tapa pitää peukaloa terällä niin ettei se uppoa liian syvään, tai pohjalainen tapa viiltää mieluummin kuin pistää, ettei vahinko olisi kuolettava).

Se, mikä missäkin koulukunnassa on "salaista", on tietysti koulukunnan oma asia. Joskus myös kyseessä eivät ole varsinaiset salaisuudet, vaan yksinkertaisesti se, ettei haluta kovin avoimesti opettaa asioita, jotka ovat hieman kyseenalaisia kulttuurissa kuin kulttuurissa (vaikka itse olen sitä mieltä että kamppailutaidot ovat sitä aina, jos niiden käyttötarkoitus on sellaisen henkilön vahingoittaminen, joka ei sitä halua).

- Marko
mronkain
kesä 21, 2007, 20.10
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Asgeir kirjoitti: Jeff Imadan Balisong manuaaleista saa aika paljon irti (myös yleisesti kalin osalta) mutta ei sielläkään puhuta tai esitetä avatulla viiltämistä ja itse asiassa manuaalissa "failingkin" esitetään show-off tekniikkana.
Noita piti itsenikin suositella, siis The Balisong Manual ja Advanced Balisong Manual. Myös Sonny Umpad on kirjoittanut Balisong-kirjan.

- Marko
mronkain
kesä 13, 2007, 20.37
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Vlad Tepes kirjoitti: Tuosta kikkailusta. Onko aseella kikkailu eettisesti kestävää? Minä näkisin, että se loukkaa ainakin minun käsitystä aseesta. Vähän samaan tapaan kuin lapsia ohjataan olemaan leikkimättä ruoalla. Näkisin, että se voi vähentää kunnioitusta.
No, leikitäänhän sitä muutenkin aseilla. Joko suoraan tai epäsuorasti. Esim. jojo oli alun perin ase. Tikkaa heitetään, sekin on käsittääkseni ollut jonkinlainen ase. Eettisesti kestävää on mikä tahansa, mikä ei loukkaa eettisiä arvoja. Teit mitä vaan, se loukkaa jonkun eettisiä arvoja. Oleellista onkin että pitää omista arvoistaan kiinni. Ihan puhdasta leikkiähän balsiongin pyörittely ei tietenkään ole, kyllähän se kehittää koordinaatiokykyä, nopeutta ja tarkkuutta. Aseen perusavaaminen ja sulkeminen ei vielä tosin varsinaista kikkailua ole, mutta erilaiset auki ja kiinni heittämiset yms. jo ovat.

Itse olen lähinnä tuohon perusavaamiseen ja sulkemiseen keskittynyt. Kyllä siitäkin jo variaatioita saa kun tekee sitä molemmilla käsillä erikseen ja yhtäaikaa, myötäotteessa (saksak) ja vastaotteessa (pakal) tai niiden sekoituksessa. Äkkiseltään laskettuna siis kahdeksan eri variaatiota.
Sitten mukaan erilaiset kombot, esim. toinen veitsi esiin ja auki, ja sillä joku pisto tai viilto samaan aikaan kun ottaa toisen esiin ja avaa. On paljon kamppailullisempaa kuin akrobaattiset heittelyt selän takaa kädestä toiseen. Don't get me wrong, samaa tarkoitusta nekin ajavat, mutta niiden kamppailullista aspektia on vaikeampi perustella asiaa tuntemattomalle.

- Marko
mronkain
kesä 12, 2007, 11.08
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Hakusanoilla "freestyle balisong" löytää paljon videoita kikkailusta veitsellä. Esim. Youtube ja Google videos.

- Marko
mronkain
kesä 24, 2006, 19.46
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34068

Yleensä balisongin historiikeissa mainitaan, että ensimmäisen balisongin valmisti batangaslainen Perfecto DeLeon 1905. Ilmeisesti samantapaisia veitsiä löytyy kyllä muistakin maista ja aiemmin valmistettuina, mutta voidaan sanoa että DeLeon on nimen omaan balisongin "isä".

http://en.wikipedia.org/wiki/Butterfly_knife" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pbase.com/balisong/balisong_history" onclick="window.open(this.href);return false;

- Marko