Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 11 tulosta

mronkain
touko 31, 2007, 13.18
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

J.Happoja kirjoitti: Heips. Olen etunimeltäni Jesse, ja siitä tulee tuo nimimerkin kirjain J. Nimimerkin toinen osa, Happoja, ei suinkaan viittaa mieltymyksiini tai harrastuksiini, vaan se on väännös sukunimestäni (vinkki, yksi kirjain täytyy vaihtaa jotta sanasta tulee sukunimeni.
Onkos esi-isäsi eräs kuuluisa Matti kenties?

- Marko
mronkain
touko 17, 2005, 08.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Andy kirjoitti: Satun olemaan melko kova hikoilemaan jo luonnostaan ja kohtuulllisen hyvä kuntoni tietysti lisää tätä taipumusta.
OT, mutta miten hyvään kuntoon liittyy hikoilu? Itse ainakin hikoilen lähinnä kun on kuuma tai ottaa kunnon päälle, jos olisi parempi kunto niin ei tulisi niin hiki...

- Marko
mronkain
touko 2, 2005, 13.11
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Re: Combat Hapkidosta kyselleille jotain...

I.J.T.K. kirjoitti: Joku kirjoitti allekirjoittaneen vaihtaneen hapkidonäytöksestä päästyään gi:n pois ja laittaneen t-paidan päälle CH-näytökseen. Väite on roskaa. Ohjasin ensin Gi yllä TKD-näytöstä ja COMBAT HAPKIDO-näytöstä pitäessäni olin pukeutunut CH:lle ominaiseen vaatetukseen. Eri kamppeet eri lajissa siis. Ja eikso kiva ku osaa useampaa lajia? Ps. Hymiösi havaitsin eli ei tästä kai enempää.
Tästä sen verran (kun se olin minä joka tuon kirjoitin) että siis sinulla oli puvun alla T-paita ja nappasit sen takin siitä pois, jolloin ikään kuin asu vaihtui. Mielestäni näppärä yksityiskohta, joka korosti CH:n itsepuolustusorientoituneisuutta. Eli ei siis ollut kyse asun vaihdosta vaan pienestä muutoksesta.

- Marko
mronkain
huhti 27, 2005, 09.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Chon-Tu Kwan HapKiDo = Combat Hapkido

Tässä odotellessa pari linkkiä aiheesta:
International Combat Hapkido Federation
Vaasalainen TROX
(näillä sivuilla mm. Pellegrinin haastattelu)
Self Defense America, täällä on jonkin verran selitetty tekniikoiden valintaa

Kuva

Ilkka Koivu taisi olla kaveri, joka HIPKO:n näytöksessä (syksy 2002 muistaakseni) veti tuon CH-osuuden, ellen väärin päättele/muistele.

Mielenkiinto heräsi, mutta en kyseisestä lajista silti ole sen enempää tietoa tässä muistanut kaivella.

- Marko
mronkain
huhti 26, 2005, 12.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

OK, odotellaan jos täälläkin joku osaisi kertoa aiheesta.

- Marko
mronkain
huhti 26, 2005, 12.00
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Nyt on tullut asuttua kohta 11 vuotta Mannerheimintien varrella (Meilahdessa), kyllä täälläkin noita hälytysajoneuvoja näkyy, tosin enemmän ambulansseja kun on sairaala-alueet vieressä. Länsimäkihän loisti joskus iltapäivälehtien otsikoissa nimellä "Villi Länsi"! ;-)
Se oli silloin 80-luvulla.

- Marko
mronkain
huhti 26, 2005, 10.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Jamo kirjoitti:
mronkain kirjoitti:Mitenkäs sen kanssa, perusteltiinko (tai käytiinkö sitä läpi) miksi tekniikat oli todettu toimiviksi ja miksi juuri niitä treenattiin ja jotain muuta ehkä ei (eli miksi ne taas eivät toimineet)?
Varmasti käytiinkin, mutta mulla on sama pää kesät talvet. :lol:

Sen verran muistan, että tekniikoiden on tarkoitus toimia myös siellä talvisella Kontulan ostarilla.
:ot: , mutta tuosta tuli mieleen hauska yksityiskohta kun viime viikonlopun seminaarissa osa porukasta yöpyi Kontulan salilla ja sunnuntaina kyseltiin miten oli yö mennyt. Kuulemma oli vähän äänekästä menoa kun kapakat menivät kiinni neljän aikaan ja sitten vastapäisessä kebab-paikassa imaamit pitivät möykkää... ;-) Onhan se aika... eläväinen... paikka välillä. Tai no, useimmiten. Asustin itse parikymmentä vuotta vähän matkan päässä siitä, Länsimäessä, ja tuli käytyä Kontulassakin silloin tällöin.

Jamo kirjoitti: Eli yksinkertaista tekniikkaa maahanvienneissä eikä korkeita potkuja jne.
Pellegrini käytti trappingia paljon ja ns.normaalin ihmisen vaistomaisia reagointeja hyväkseen puolustuksessa.
Kuulostaa ihan normaalilta ip-kamalta siis. Näytöksessä oli hauska yksityiskohta kun kaveri, joka aikaisemmin veti valkoisessa asussa Hapkido-näytöstä (mikä se gi sitten koreaksi onkaan), tempaisi CH-näytöstä varten vain takin pois ja veti näytöksen housuissa ja T-paidassa. Tuollaisellakin pienellä yksityiskohdalla sai siihen enemmän "katu-uskottavuutta". ;-)

- Marko
mronkain
huhti 26, 2005, 08.45
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Jamo kirjoitti: Kävin vajaan peruskurssin HIPKOssa Combat Hapkidoa.
Joka toinen treeni oli keltaisen vyön kokeeseen liittyvää lukkotekniikkaa(maahan vientiä) ja joka toinen sparrausta.
Lyöntejä treenattiin aika paljon. Varjonyrkkeilyä, pistareihin mätkittiin ja tietysti kaverin kanssa hanskat kädessä.
Lukkopainiakin oli vähän treeneissä.
Potkut tehtiin pääsääntöisesti vyötärön alapuolelle.

Juu, ja hiki kyllä tuli joka kerralla.
Positiivinen kuva jäi minulle CH:sta, ajanpuutteen takia jäi ikävästi kesken.

Ja Pellegrinin leiri oli hyvä kokemus.
Mitenkäs sen kanssa, perusteltiinko (tai käytiinkö sitä läpi) miksi tekniikat oli todettu toimiviksi ja miksi juuri niitä treenattiin ja jotain muuta ehkä ei (eli miksi ne taas eivät toimineet)?

- Marko
mronkain
huhti 26, 2005, 08.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Andy kirjoitti: Meillä on treenit samalla salilla, kuin paikallisella Combat Hapkido-seuralla ja viikottain tulee nähtyä heidän treenin loppupuolta. Näyttäisi painottuvan aika runsaasti erilaisten käsilukkojen ja pystyhallintaotteiden treenaamiseen. Potkut tehdään about taekwondotyyliin lyöntejä on vähän ja nekin tuovat taekwondon mieleen. Silmiinpistävin ominaispiirre on, etten ole vielä kertaakaan nähnyt, että jollakulla hapkidoineista olisi ollut hiki treenien päätyttyä. :?
Ohoh, joko on kova kunto tai sitten löysät treenit, Kontulassa porukalla oli hiki jo näytöksessä, ja tahti oli sellainen ettei se ainakaan automaattisesti ollut huonon kunnon takia. Parin minuutin näytössessiossa ei paljoa ehdi lajiin tutustua ja sen vuoksi juuri tuo puoli kiinnostaa, että minkatyylisiä tekniikoita on valikoimaan jätetty (millainen jalkatyö, millaiset potkut, millaiset lukot, aseistariisunnat yms.). Tosiasiahan on, että melkein minkä tahansa jättämistä valikoimaan tai siitä pois voidaan perustella suht. järkevän kuuloisesti, mutta olisi hauska kuulla lajia treenaavien omin sanoin asiasta.

- Marko
mronkain
huhti 25, 2005, 10.55
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Re: Combat Hapkido

flammee kirjoitti:
mronkain kirjoitti:...kyseessä on yksinkertaistettu (tai pitäisikö sanoa tarkoituksenmukaistettu) versio (Sinmoo) Hapkidosta, toimivan näköistä, yksinkertaista ja selkeästi yhden teeman (itsepuolustus) ympärille jäsentynyttä.
:pilkku:
Tuo "tarkoituksenmukaistettu" ei taida olla pätevä ilmaisu, sillä Sin Moo Hapkido tuskin on yhden teeman (itsepuolustus) laji vaan siinä vaikuttaisi olevan paljon muutakin, minkä siis itse ajattelen positiivisena seikkana... Olisiko "yksipuolistettu" tai "kapea-alaistettu" osuvampia ilmaisuja sitten, tai kai tuon yhteen asiaan keskittymisen voisi ilmaista positiivissävyisemmälläkin adjektiivilla.
Siis Combat Hapkidosta oli puhe, joka on kehitetty Sinmoo Hapkidosta. Tarkoitin että Combat Hapkido olisi "tarkoituksenmukaistettu" (eli itsepuolustusta varten sovellettu) versio Sinmoosta.

- Marko
mronkain
huhti 25, 2005, 09.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 122037

Combat Hapkido

Ainakin Helsingin itsepuolustuskoulussa on lajivalikoimassa Combat Hapkido. Näytöksen perusteella ja tuolla sivuilla olevan lajiesittelyn mukaan kyseessä on yksinkertaistettu (tai pitäisikö sanoa tarkoituksenmukaistettu) versio (Sinmoo) Hapkidosta, toimivan näköistä, yksinkertaista ja selkeästi yhden teeman (itsepuolustus) ympärille jäsentynyttä. Onko täällä lajin treenaajia? Kommentteja, mielipiteitä? Kuulisin mielelläni omakohtaisia kokemuksia lajista.

- Marko