Floyd Mayweather – kaikkien aikojen nyrkkeilijä

Floyd Mayweather on yksi kaikkien aikojen parhaista nyrkkeilijöistä, mikäli tilinauhaa katsotaan hänet voi nostaa helposti korkeimmalle korokkeelle. Mayweatherin ammattilaisura sijoittuu kolmelle vuosikymmenelle ja jättää jälkeensä kylmän tilaston. 50-0. 

 

Ammattilaisuransa Mayweather aloitti 1996 voittamalla Roberto Apocadan tyrmäyksellä kolmannessa erässä, ensimmäinen titteliottelu Mayweatherilla tuli eteen vuonna 1998. Lokakuisena iltana Las Vegasin Hilton hotelli ratkesi riemusta, kun Mayweather kohtasi Hernandezin WBC-liiton ylemmän höyhensarjan mestaruusottelussa. Floyd voitti ottelun, ja ensimmäisen tittelin. Mayweather puolusti titteliään yhdeksän kertaa ennen siirtymistään seuraavaan painoluokkaan. 2002 Mayweather otti haltuunsa kyseisen painoluokan tittelin ja puolusti titteliään kolme kertaa, voittaen jokaisen haastajan. Tämän jälkeen Mayweather hyppäsi jälleen seuraavaan painoluokkaan. Kaksi voittoa ylemmässä kevytsarjassa, ja Mayweather olikin jo VBC-liiton MM- ottelussa Gattia vastaan 25.6.2005. Ottelu päättyi Mayweatherin voittoon, ja mestaruuteen jota hän ei puolustanut kertaakaan. Mayweatherin uralle ominainen painoluokkien vaihtelu jatkui, ja hän siirtyi välisarjaan. Alkuvuonna 2006 Mayweatherista tuli mestari myös IBF-liitossa. Tätä titteliä hän puolusti Baldomiria vastaan.

 

WBC:n alemman keskisarjan mm tittelistä Mayweather haastoi Oscar de la Hoyaa kesällä 2007, voittaen hänetkin. Ennen ottelua Mayweather ilmoitti lopettavansa uransa kehässä. Hän tuli kuitenkin ottelun jälkeen toisiin aatoksiin, ja palasi loppuvuodesta Las Vegasin MGM Grandin Garden Arenalle. Ricky Hattonia vastaan otellun (ja tottakai voitetun) ottelun jälkeen Mayweather ilmoitti lopettavansa. 

 

Mayweatherin uraa voidaan pitää esimerkkinä siitä, mihin ihminen pystyy kun on valmis viemään itsensä äärirajoille vuosi toisensa jälkeen. Mayweather onnistui yli kolmella vuosikymmenellä pysymään lajinsa huipulla voittamattomana, todellinen esimerkki ihmismielen ja ruumiin kyvykkyydestä ja lujuudesta. Mikäli haluat koetella omaa henkistä kestävyyttäsi on Villen Vinkit sivusto sinulle. Online casino hakusessa, Villen Vinkit on kotimainen rahapelien ammattilaissivusto jonka kautta pääset haastamaan itseäsi rahapeleissä huoletta. 

 

Kahden vuoden sapattitauon jälkeen Mayweather ilmestyi kuin puskista ja päätti tehdä paluun. Hänen oli määrä kohdata Juan Manuel Márquez, mutta ottelu siirtyi syyskuulle. Floydin paluu kehään oli voitokas. Voittojen kulku jatkui huolettomasti, vuonna 2012 oti tarkoitus otella yksi 2010-luvun suurimmista otteluista. Mayweather vs. Pacquiao. Ottelua ei kuitenkaan saatu järjestettyä Pacquiaon erinäisten dopingsekoilujen ja sopimuskiistojen vuoksi. Ottelusta päästiin yhteisymmärrykseen vuonna 2015. Heinäkuussa 2015 Las Vegasissa käytiin historian kallein ottelu, Mayweather voitti 12-eräisen ottelun pisteillä ottaen itselleen WBO-, WBA- ja WBC liittojen mestaruudet. Ottelu rikkoi ennätyksiä myös vedonlyönnin puolella, se oli koko vuoden betsatuin tapahtuma. 

 

Tämän ottelun jälkeen Mayweather kamppaili vielä muutamassa ottelussa, voittaen pisteillä. Tämän jälkeen Mayweather jätti nyrkkeilykehät, voittamattomana. Ottelusaldonaan 49-0. 

Vastaa