9 säästövinkkiä – eroon tupakasta ja epäterveellisistä tavoista

Onko sinulla toteutumattomia unelmia, kuten oma treenisali, mutta budjetti ei ihan anna myöten? Jotain mitä olet jo kauan halunnut mutta säästöt eivät ole kertyneet vielä riittävästi tätä hankintaa varten? Kannattaa lukea seuraava niin voit saada nipistettyä jemmaan merkittävästi enemmän rahaa.

 

Yhdistä lainat ja säästä

Ensimmäinen ja helppo vinkkimme on, että mikäli olet ostanut osamaksulla asioita useasta paikasta tai sinulla on useampi kulutusluotto auki missä on kaikissa oma, yleensä yli 10 euron laskutuslisä varsinaisen koron lisäksi, niin yhdistämällä lainasi yhteen halpaan kulutusluottoon voi alkaa säästää jopa satoja euroja vuodessa pelkästään tällä liikkeellä. Myös jos kulutusluottosi korko on yli 10% niin se kannatta kilpailuttaa nyt halvempaan koska kaikilla lainoilla on korkokatto toistaiseksi.

Lopeta pienet turhat ostokset

Trendikäs jääkahvi matkalla töihin, 4,60€, energiajuoma iltapäivällä tauolla tai matkalla kotiin 2,60€, palautumisjuoma salin respasta 4€. Ei kuulosta kalliilta, mutta kun tällaisia pieniä ostoksia tekee päivittäin toistuvasti edes yhden niin kuussa menee kahviin 138€, energiajuomaan 78 euroa ja palautumisjuomaan 120 euroa. Tämä tekee yhteensä 336 euroa kuussa tai 4056 euroa vuodessa! Mitäs jos ostat näitä sinällään harmittomia tuotteita useammin kuin yhden päivässä? Summasta tulee vuosittain pientä auton arvoa vastaava summa. Kaikkia näitä voi ostaa halvemmalla isomman määrän kotiin tai tehdä itse kotona, kuten kahvit ja napata vaikka termospulloon mukaan. Muun Muassa Clas Ohlsonilta saa käteviä termospulloja alle 10 eurolla.

 

Kaikilla meillä on paheita

Osa paheistamme on terveellisempiä kuin toiset. Oletko koskaan laskenut paljonko sinulla menee rahaa alkoholiin tai baarissa käymiseen? Voisiko sieltä täältä jättää kaljan ostamatta? Tai tupakoitko, tai käytätkö nuuskaa joka on sekä äärimmäisen haitallista että kallista? Voisko siihen löytyä halvempia ja terveelisempiä vaihtoehtoja esimerkiksi nikotiininuuska.fi sivustolla myytävistä nikotiinipusseista, joka on puhdas ja edullinen itsehoitotuote?

Lopeta turhat suoratoistot

Hei sohvaperuna, tiedän että tykkäät katsoa uusimmat sarja, leffat, hömpät, animet ja jalkapalloa, mutta tarvitsetko tosiaan kaikki Netflixin, Amazon Primen, Disneyn+, HBO, Elisaviihteen, Ruutu+ yms. kaiken samaan aikaan käyttöösi? Siihen vielä Spotify Premium ja Youtube premium koska haluat tietenkin katsoa ilman mainoksia. Näistä voi äkkiä kertyä vuositasolla 300-700 euroa laskua mikäli kaikki palvelut maksavat noin 10 euroa kuussa ja käytät 3 tai useampaa niistä päällekkäin. Eikä siinä ole mitään väärää, mutta jos unelmasi vaativat vähän lisää säästöjä, tässä voisi olla yksi paikka nipistää.

 

Kun sitten jotain ostat, osta laatua

Montako kertaa olet ostanut jotain halvimmasta päästä ja huomannut että tuote keski käytössäsi pari viikkoa tai muutaman kuukauden? Yleensä kun ostaa laadukkaampaa tavaraa niin se saattaa myös kestää monin verroin pidempään kuin halvin mahdollinen. Kannattaa aina punnita sitä oston hetkellä, että meneekö enemmän rahaa jos ostaa uudet kuulokkeet tai kengät puolevuoden välein vai voisiko laadukkaammilla pärjätä parikin vuotta?

 

Vertaile ja kilpailuta

Kilpailuttamalla vaikkapa puhelinliittymän voit säästää arvioltaan noin 10 euroa heti tästä päivästä alkaen, joka kuukausi. Lähes aina kun suurimmilta operaattoreiltamme kysyy voinko saada alennusta, sen uhalla että vaihdat kilpailijalle uusasiakas tarjouksen perässä, saat nykyistä kuukausihintaasi merkittävästi edullisemmaksi. Sama pätee lainavertailuun, yleensä aina saat edullisemman koron kun kilpailutat vanhat kulutusluotot pois.

 

Käytä kestotuotteita aina kun voit

Kannattaa kokeilla kertakäyttöisten tuotteiden sijaan esimerkiksi kestositeitä, kuukuppia, kestokahvimukia, kestovanulappuja, kestovaippoja, kestokasseja ja kestotalouspaperia yms, jotta kaikkea ei tarvitse ostaa jatkuvasti kertakäyttöisiä. Se säästää myös luontoa.

 

Lainaa tuotteita tai osta käytettynä

Monesti vallan hyviä tuotteita saa myös käytettynä, lähes uuden veroisena ja aivan pilkkahintaan. Esimerkiksi takuuhuollettuja puhelimia ja siistikuntoisia huonekaluja löytyy hyvin, missä voi säästää monia satoja euroja kertaostoksena. Myös vaatteita voi hankkia second hand mikäli haluaa vielä nipistää lisää.

 

Tarvitsetko aina uusinta uutta?

Ymmärrän, että imagon takia sinulla tulee olla tietenkin uusin Applen puhelin, joka vuosi, Guccin verkkarit ja Canada Goosen talvitakki, mutta onko se oikeesti aina tarpeellista? Voisiko vähemällä pärjätä, tai jollakin ei-luksusmerkillä, mutta toimivalla? Luksustuotteet kun on lähtökohtaisesti tehty henkilöille joilla on varaa ostaa huolimatta hintalapusta, ei sellaiselle henkilölle, joka on lukenut säästövinkki artikkelia näinkin pitkälle ja joutuu laittamaan viimeiset säästönsä tai 3 vuoden osamaksusopimuksen 1500 euron puhelimeen. Usko minua, sinulla ei ole tarvetta näille, vaikka niitä osamaksulla voisikin hankkia. 

 

Näillä vinkeillä voit säästää yhteensä tuhansia euroja vuodessa ja toteuttaa niitä oikeita unelmiasi! Onnea matkaan!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *