4 kamppailijaa, jotka ovat innoittaneet pelinkehittäjiä

Jos olet harrastanut netissä pelaamista viime aikoina, olet varmastikin huomannut kolikkopelien vaihtelevat teemat. Slotteja voidaan rakentaa lähes minkä tahansa teeman ympärille, ja huomattavan monet pelit ovat hakeneet inspiraatiota erilaisista kamppailulajeista. Kolikkopelien keloilla voikin päästä esimerkiksi katutappelun pyörteisiin, nyrkkeilykehään, karatedojoon tai vaikkapa painikehään.

Käymme läpi tässä artikkelissa neljä kolikkopeliä, joihin pelinkehittäjät ovat ottaneet innoituksensa erilaisten kamppailulajien tunnetuista mestareista. Kamppailijoiden nimet ovat varmaankin sinulle tuttuja, mutta joko olet kokeillut kaikkia näitä pelejä?

Bruce Lee

Kiinalais-amerikkalainen Bruce Lee on epäilemättä yksi tunnetuimmista itämaisten taistelulajien mestareista. Lee erikoistui kung-fuhun ja loi myöhemmin oman kung-fu-tyyliinsä. Lee oli kamppailulajien ohjaaja, filosofi ja näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti elokuvistaan Vihan nyrkki, Lohikäärmeen tie ja Lohikäärmeen kidassa. Kuvatessaan viimeiseksi jäänyttä elokuvaansa Game of Death vuonna 1973 Lee kuoli traagisesti vain 32-vuotiaana.

WMS:n riveissä lienee myös Leen faneja. Tämä monet suomalaisten suosikki slotit tuottanut pelinkehittäjä on nimittäin luonut ytimekkäästi nimetyn Bruce Lee -kolikkopelin, jonka erikoiseen kelasommitteluun mahtuu 60 voittolinjaa. Pelissä on Money Burst -mekaniikka, jonka ansiosta ensimmäisellä kahdella kelalla näkyy vain kaksi symbolia kullakin, kun taas keloilla 3 – 5 näkyy neljä symbolia kullakin. Symboleihin kuuluvat Bruce itse, heittotähtiä, lohikäärmeitä ja muita aasialaisia symboleita.

Bruce toimii wild-symbolina, joka täydentää voittoyhdistelmäsi korvaamalla kaikki muut symbolit. Bonussymboli arkku taas voi tuoda sinulle ilmaiskierroksia, joiden aikana keloilla nähdään kokonaisen kelan korkuisia wild-symboleita.

Mike Tyson

Mike Tyson on epäilemättä yksi maailman tunnetuimmista nyrkkeilijöistä, jonka nimen tuntevat myös ne, jotka eivät muuten osaa nimetä yhtään nyrkkeilijää. Tysonin uskomattomat saavutukset 1980-luvulla, kuten raskaan sarjan mestaruuden voittaminen kaikkien aikojen nuorimpana nyrkkeilijänä, ovat valitettavasti jääneet hiukan yksityiselämän sekoilujen varjoon myöhempinä vuosina.

Inspired Gaming muistaa kuitenkin Tysonin parhaimmillaan, minkä todistaa Mike Tyson Knockout Slot. Pääset kehään itsensä mestarin kanssa pyörittelemään viittä kelaa kolmella rivillä ja takomaan itsellesi voittoja 20 voittolinjalta.

Voit halutessasi käyttää Fortune Bet -toimintoa, joka kohottaa panostasi ja mahdollisuuksiasi päästä bonuspeliin. Bonuspelissä pääset itse kehään hakkaamaan itsellesi ilmaiskierroksia ja voittokertoimia. Nyrkkeilyhanska toimii wild-symbolina, minkä lisäksi pelissä on myös mysteerisymboli. Tyson saattaa antaa sinulle myös Super Bonus tai Super Stack -erikoistoiminnot hetkellä millä hyvänsä.

Karate Kid

Ok, Karate Kid ei ole oikea tosielämän taistelija, mutta emme voineet vastustaa kiusausta – niinpä lisäsimme tämän ikoniseen vuoden 1984 elokuvaan perustuvan slotin listallemme. Kukapa voisi unohtaa tätä kiehtovaa tarinaa, joka on poikinut myös vuonna 2010 tehdyn uusintaversion sekä uuden Netflix-sarjan?

Ei ainakaan Skywind Group, joka on tuottanut elokuvaan perustuvan samannimisen slotin. Kohtaat erikoisella kuuden kelan peliruudulla niin Danielin, Mr. Miyagin, Johnnyn kuin Kreesenkin – sekä tietenkin hurmaavan Alin. Tässä korkean volatiliteetin pelissä on hienojen grafiikoiden lisäksi ällistyttävät 10 000 tapaa voittaa 4-5-5-5-5-4-muodostelmassa pyörivien kelojen ansiosta!

Peruspelissä voi käynnistyä milloin tahansa jokin viidestä erilaisesta satunnaistoiminnosta, jotka on nimetty elokuvan tapahtumien mukaan – esimerkiksi Wax On Wax Off tai Crane Kick. Eikä siinä vielä kaikki, sillä pelissä on myös All Valley Championship -valintabonuspeli sekä erilaisia ilmaiskierrostoimintoja, jotka voivat käynnistyä saatuasi näkyviin tarpeeksi monta scatter-symbolia.

André the Giant

Ranskalainen showpainija André The Giant oli tunnetuimpia WWW-painijoita 1970-luvulta 1990-luvulle asti. Jos mietit, mistä hän sai lempinimensä, tässä sinulle vastaus: Andrén kerrotaan olleen 224 senttiä pitkä ja painaneen uransa aikana noin 230 kg. Jos haluat testata fyysistä kuntoasi, emme välttämättä suosittelisi kehään nousemista tämän ei-niin-lempeän jättiläisen kanssa.

Onneksi pääset halutessasi painimaan Andrén kanssa täysin turvallisesti NextGen Gamingin tuottamassa kolikkopelissä André the Giant. Voit valita käyttöösi 1 – 25 voittolinjaa tässä viiden kelan ja kolmen rivin pelissä, jossa on runsaasti bonustoimintoja. André voi esimerkiksi toimia wild-symbolina ja korvata kaikki muut symbolit kasvaen vieläkin isommaksi peittämään koko kelan. Mukana on myös ilmaiskierrostoiminto, joka voi käynnistyä uudelleen, mikäli saat jälleen peliruudulle tarvittavat kolme scatter-symbolia. Lisäksi André voi käyttää ilmaiskierrosten aikana erikoisia temppuja, jotka voivat tuoda sinulle ylimääräisiä bonusvoittoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *