Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Seibukan PKS

1) Mikä on seuran nimi? Mistä nimi tulee ja mitä se tarkoittaa?

Seuran nimi koostuu kahdesta osasta, harjoittelemastamme karatetyylistä – Seibukan, eli “pyhän taistelutaidon koulu” – ja lyhenteestä PKS joka tarkoittaa yksinkertaisesti pääkaupunkiseutua.

2) Mitä lajeja seurassa voi harjoitella?

Seurassamme voi harjoitella toistaiseksi vain Shorin-ryu Seibukan karatea. Myöhemmin mahdollisesti okinawalaista Jinbukan Kobudoa, mikäli saamme aikataulut ja salivuorot järjestettyä.

sb2

3) Koska seura on perustettu? Koska seuran opettamat lajit on perustettu?

Seibukan PKS on yhdistyksenä rekisteröity vasta vuoden 2012 lopussa, mutta olemme toimineet aktiivisesti vuodesta 2005 asti. Alussa harjoittelupaikkana toimi Espoo.

Shorin-ryu Seibukan karate on saanut alkunsa Seibukan dojolta Okinawalla, jonka tyylimme perustaja Zenryo Shimabukuro rakensi vuonna 1962 yhdessä poikansa, (nykyisen päämiehen) Zenpo Shimabukuro -sensein, kanssa. Seibukan karate pohjautuu alkujaan tunnetun karatemestari Chotoku Kyanin oppeihin, jonka oppilaista Zenryo-sensei oli pitkäaikaisin.

4) Kuka tai ketkä vastaavat seurasta ja opetuksesta tai valmennuksesta? Mitkä ovat heidän taustansa?

Seuran toiminnasta vastaa seuran hallitus, ja opetuksesta Ville Suur-Uski, 2. dan sekä Jack Korpijaakko, 1. dan. Ville on harjoitellut Seibukan karatea vuodesta 1998  ja Jack vuodesta 2008, jota ennen Jack ehti suorittaa 1. danin Shoko-ryu karatessa.

Myöhemmin mahdollisesti aloitettavasta Jinbukan kobudosta vastaa Timo Saksholm, 1. dan Seibukan karate ja 1. dan Jinbukan kobudo. Timo on harjoitellut Seibukania vuodesta 2007 ja Jinbukania vuodesta 2008.

sb6

5) Paljonko seurassa on jäseniä? Moniko heistä harjoittelee vähintään pari kertaa viikossa?

Seuran jäsenmäärä on 10 ja 15 välillä, ja säännöllisesti heistä harjoittelee noin 10 henkeä.

6) Onko seurassa kilpailutoimintaa?

Seurassamme ei ole lainkaan kilpailutoimintaa, sillä Seibukan karate ei ole kilpakaratetyyli. Tekniikka painottuu enemmän itsepuolustukselliseen suuntaan.

7) Käyvätkö seuran jäsenet ulkomailla harjoittelemassa tai kilpailemassa?

Seuran jäsenet käyvät mahdollisuuksien mukaan myös ulkomailla harjoittelemassa. Kuitenkin, koska matkat täytyy kustantaa itse, on tämä toiminta epäsäännöllistä. Yleensä matkat suuntautuvat Saksaan, Euroopan pääopettajan Jamal Measara -sensein dojolle Kelheimiin (Münchenin lähiseuduille), mutta joskus myös Okinawalle.

8) Miten seura eroaa muista samantapaisista seuroista seuran toiminta-alueella?

Seuramme keskittyy vain okinawalaiseen Seibukan karateen, joka on täysin itsepuolustuspainotteista, kun taas suurin osa Suomessa opetettavasta karatesta painottuu kilpapuoleen. Opettamamme karate on katapohjaista, joka tarkoittaa sitä, että kaikki tekniikka pohjautuu aina kataan, vaikka harjoituksissa harjoitellaan erikseen kihonia, kataa ja kumitea, on kaiken perustana kata ja niiden sovellukset.
Tässä pari videota, joista näkee miltä Seibukan näyttää:

 

9) Onko seuralla junioritoimintaa?

Seurallamme ei toistaiseksi ole ollut mahdollisuuksia käynnistää junioritoimintaa.

10) Harjoitteleeko seurassa yli 40-vuotiaita?

Seuramme keski-ikä on melko korkea, joten kyllä. Suuri osa aktiivijäsenistä on yli 40-vuotiaita.

11) Kuinka usein uusia harrastajia otetaan seuraan?

Olemme järjestäneet kurssin 2 kertaa vuodessa. Mukaan voi tulla myös kurssien ulkopuolella suoraan harjoituksiin.

12) Tarvitaanko lajissa (tai lajeissa) esimerkiksi suojavarusteita tai aseita?

Karatessa näitä ei tarvita. Mikäli Jinbukan kobudo toiminta käynnistyy seurassa jossain vaiheessa, tarvitsevat harjoittelijat joitain aseita, mutta pelkällä pitkällä kepillä eli bo:lla pärjää aluksi oikein hyvin.

sb4

13) Mitä harjoitteleminen kaikkinensa maksaa?

Seuramme kausimaksu (6 kk) on 250€ + kerran vuodessa maksettava jäsenmaksu 20€. Lisäksi kertaluonteisena kuluna harjoittelijalle tulee karatepuvun hankinta, leireille osallistuttaessa leirikulut.

14) Teettekö yhteistyötä muiden seurojen kanssa?

Teemme yhteistyötä muiden Suomessa toimivien Seibukan karate -seurojen kanssa. Kaksi kertaa kuukaudessa seurassamme käy opettamassa Lahdesta 4. danin Seibukan karaten opettaja. Jinbukan kobudossa yhteistyötä on jonkin verran, Timo opettaa tällä hetkellä toisten karatetyylien seurojen jäseniä Espoossa ja Vantaalla

15) Järjestääkö seura toimintaa harrastajilleen harjoitusten ulkopuolella?

Seuramme järjestää minileirejä yhteistyössä Lahden seuran kanssa.
Järjestämme myös pikkujoulut ja mahdollisesti jotain muuta karateen liittymätöntä toimintaa silloin tällöin

16) Miksi juuri tähän seuraan kannattaisi tulla harjoittelemaan?

Jos aito okinawalainen karate, jossa oppii tietämään mitä karaten katojen liikkeillä oikeasti tarkoitetaan, kiinnostaa, on Seibukan PKS paras vaihtoehto lähialueilla.
Harjoitteluilmapiiri on seurassamme loistava ja, seuramme koosta johtuen, mahdollisuus yksilölliseen opastukseen toteutuu lähes joka harjoituksessa.

Tervetuloa mukaan treenaamaan!

sb1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *