Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#1

Viesti Jasse »

Olen tässä miettinyt, kun on tullut oltua paljon poissa kotisalilta matkustelun ja vaivojenkin takia, yhteisön tärkeyttä. Monesti puhutaan siitä että mikä laji on tehokkain, paras tai itselleen sopivin , ja lajia valitessa onkin hyvä miettiä että mitä haluaa harrastukselta. Mutta varsinkin sitten kun on jo yhteisön/seuran jäsen ja sieltä löytänyt paikkansa sekä ystäväviä, niin kannattaako lajia enää vaihtaa?
Kannattaako hyvätä yhteisönsä sen takia että tajuaa omassa lajissaan olevan puutteita? Kannattaako vaihtaa vaikka oma laji ei olisikaan se tehokkain, vanhin ja kaunein?

Tämä tietysti riippuu siitä mitä harjoittelultaan hakee. Jos haluaa menestyä jossain kamppailu-urheilussa niin pitää harjoitella tarpeeksi tasokkaassa seurassa. Jos toteaa että itsepuolistuskyky ei oman lajin treeneissä kehity haluttua vauhtia niin voi olla lajin vaihto paikallaan, jne.

Itseäni kiinnostaa kaikki kamppailulajit maan ja taivaan välillä, ja moniin olenkin tutustunut pää- tai sivulajina. Olen kuitenkin ollut GB-gymin jäsen - harrastaja, ohjaaja ja kilpailija - jo kymmenen vuoden ajan. Seurasta on tullut tärkein yhteisöni jossa tykkään viettää aikaa harjoitellen ja huulta heittäen lähes päivittäin.

Luulenpa että GB-gym tulee aina olemaan kotisalini. Jos ja kun haluan tutustua uusiin lajeihin ja harjoitustapoihin menen seminaarille tai harjoittelen osaajan kanssa sillon tällöin.

Pointti oli siis että jos olet 10 vutta harrastanut hippadoa ja tykkäät seurastasi ja treeneistä, niin kannattaa miettiä kahdesti ennen kun vaihtaa toiseen seuraan jossa harrastetaan sen hetken kovita WWFää. Toisaalta, kotisalille voi aina palata takaisin:)

Ajatuksia?
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Yhteisön tärkeys ja "paras laji".

#2

Viesti Kari Aittomäki »

Luonteeltani nomadina näkisin lukittumisen sellasena mukavuudenhaluna. Kun sosiaalisesta hieronnasta tulee Tietoa tärkeämpää.
Toisaalta, mitäs vikaa siinä on? Apina on laumaeläin ja kovin harva mieltää epämukavuutta mukavuusalueenaan. Eipä uteliaisuudelle lie mitään järkeenkäyvää perustettakaan. Muutaku se uteliaisuus ja varioimisen halu.

Itte on tullu veivattua niin monilla eri metodeilla että koen lajit kaikki ikään kuin kokonaisuutena, vähä niinku muusikko lähestyis hiukan erilaista torvisoittokuntaa. Sekaan vaan ja antaa virran viedä. Viva Potku.

Hankalaksi koen myös sosiaalisen treeniympäristön ohjaaja-paineet, jengi tuntuis pitävän itsestäänselvyytenä sitä että kokeneempi neuvoo ja opastaa ikäänkuin velvollisuudesta ja kovin mielellään. Ja useimmitenhan se niin onkin mutta sois jantterinkin tajuavan että ei se opettaminen niin vänkää ole. Varsinkin jos näkee että tapaus on roolipelaava lajipistäytyjä.
Rautapuolella on tullu joskus tylytettyäkin.
Kun jotenkin ei näytetä tajuavan että se treeniohjelman teko ja esilletuonti on (aika epämieluista) työtä.

Mutta kyllähän se vertaisryhmä on helevettiläisen mukava kotikontu, antaa voimia ja viihdykettä elämäniloon kaikkeen.
Parashan on se jos jengi koostuu muista uteliaista jotka kiikuttaa "Salille" muualtaoppimiaan ja sitte jorataan.
Meillä oli jutsutyttöjen kans aika optimi ilmapiiri siinäsuhteessa, pidän edelleen Seppästä&Tenhusta optimitreenaajina. Niitä muita myös.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#3

Viesti Andy »

Täytyy sanoa että jäi hieman hämäräksi tämä aloitus. Paras laji mihin? Mitä ovat "lajien puutteet"? Kuulostaa ihan ysäriltä.

Toki on mahdollista että henkilö treenaa lajia tavallaan vääristä syistä. Jos haluaa oppia HC katuitsepuolustusta ja harjoittelee Shotokan-karatea, niin luultavasti silloin on väärässä paikassa. Tästä kuitenkin aika usein seuraa se että sosiaalistumista ei tapahdu kovin tehokkaasti, kun henkilö kokee että muut treenaavat "väärin" ja yleensä tilanne johtaa lopulta lajin lopettamiseen tai vaihtoon.

Enemmän näkisin että sosiaalistuminen aiheuttaa sitä että ei treenata yhtä tiettyä lajia välttämättä kehitykselle optimaalisessa paikassa. Vaikka naapuriseuralla olisi paremmat kehitysedellytykset, sinne ei vaihdeta kovinkaan helposti juuri sosiaalisista syistä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#4

Viesti Jasse »

Taisi jäädä monelle muullekin aloitukseni hämäräksi kun sitä ehdittiin lukea parisataa kertaa ennen kuin Aittomäki sitten otti kopin ki-pallosta :D Viesti onkin lähinnä henkilökohtaista tajunnanvirtaa jonka olisin voinut laittaa vaihtoehtoisesti päivyriini. Otsikon kohdalla mietin hetken ennen kuin laitoin tuon "paras laji" siihen.

Mutta kiitos Karille ja Andylle. En ole kummankaan kanssa eri mieltä. Komppaan Karia siinä että näen lajien olevan periaatteessa samaa kamaa, lyönti on lyönti ja painiminen on painimista. Olenkin sikäli onnekas että olen jäsen monilaji-seurassa jossa löytyy osaamista sekä vääntämisen että iskemisen saralta. Vaikkakin se sitten rajoittuu tiukasti kamppailu-urheilutreeniin. Itse kaipaisin sillointällöin "the street" fiilistelyä ja historian havistelua, mutta en silti usko olevani , Andyn sanoin, "väärässä paikassa". Kaikilla lajieilla on puutteita jos haluaa kehittyä Ultimate Ninjaksi. ;)
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#5

Viesti Andy »

Jasse kirjoitti: Mutta kiitos Karille ja Andylle. En ole kummankaan kanssa eri mieltä. Komppaan Karia siinä että näen lajien olevan periaatteessa samaa kamaa, lyönti on lyönti ja painiminen on painimista.
Minä olen kuitenkin eri mieltä sinun kanssasi. Juokseminen on juoksemista ja sekä jalkapallossa että koripallossa juostaan, mutta eivät futis ja koris silti ole samaa asiaa. Toki jalkapalloilijat ja koripalloilijat voivat pitää yhteistreenejäkin ja oppia toisiltaan mutta lajit ovat silti erit.
Olenkin sikäli onnekas että olen jäsen monilaji-seurassa jossa löytyy osaamista sekä vääntämisen että iskemisen saralta. Vaikkakin se sitten rajoittuu tiukasti kamppailu-urheilutreeniin. Itse kaipaisin sillointällöin "the street" fiilistelyä ja historian havistelua, mutta en silti usko olevani , Andyn sanoin, "väärässä paikassa". Kaikilla lajieilla on puutteita jos haluaa kehittyä Ultimate Ninjaksi. ;)
Onko myös jalkapallossa ja koripallossa "puutteita" jos haluaa kehittyä Ultimate Balleriinaksi?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#6

Viesti Lasse Candé »

Andy kirjoitti: Onko myös jalkapallossa ja koripallossa "puutteita" jos haluaa kehittyä Ultimate Balleriinaksi?
Parhautta jälleen kerran. :D


Ymmärrän täysin Jassen pointin ja jopa sanavalinta parhaasta lajista on paikallaan tässä yhteydessä. Ihan samalla tavalla asian voi laajentaa parhaaseen harrastukseen "lajina"/muun harrastuksen nimenä ja sitten taas toisaalta harrastuksen yhteisönä. Jossain kohtaa voi mennä lajimotiivit ja sosiaaliset motiivit ristiinkin ja kaipa siinä on jotakuinkin koko ketjun pointti, että mitäs sitten tehdään ja mikä on oikeasti tärkeää?

Sekä Karin että Jassen teksteistä on kyllä omasta mielestäni myös välittynyt sellainen tietynlainen optimistisuus treeniporukoihin, mahdollisen pessimistisyyden ohella. Itse tuon suhteen kyllä huomannutkin että melko usein päätyy melko vastaavan tyyppisen motivaation omaavien kavereiksi. Kaveruus on jotakin sellaista että haluaa oppia mitä toisella on ja toisaalta ihan noin muutenkin motivoitunut tykkää motivoituneesta. Tuossa asiassa voi olla ihan eri lajeistakin kyse, peräti jonkin soittimen soitosta sillä toisella.

Sosiaalisia kuvioita voi käyttää rakentavan paineen kasaamiseen. Tahtoisin itse nähdä että se on ensi kädessä yhteisöjen tehtävä noin ylipäätään. Tsempata toisiaan tulemaan paremmiksi. Hyvä lajikaveri sitten pitää silmät auki eikä anna kaveruuden lässähtää liikaa treenistä irralliseksi. Tuo lähtökohtainen tehtävä pitää muistaa. Motivaatiot toki vaihtelee, mutta pientä lisäpotkua pitäisi voida lajikaveruudesta saamaan. Tällaisella ajatuksella ei voi mennä kaveruusjuttu ja treeni sekaisin. Ainoastaan lajisopimattomuus voi olla ristiriidassa treenikaveruuden kanssa.




Mitä muuten tulee tuohon ultimateballerinaläppään (ei saatana, joutuu jatkuvasti repeilemään ja kirjoittamaan viestiä hytkyvin käsin :nauruhammas: ), aina välillä saa nauraa varsinkin penkkiurheilijoiden miehisyysvertailujuttuihin, mitä tulee fudikseen ja lätkään. Jotenkin pohjalla on jokin asetelma siitä että laji onkin oikeasti pelkkä pelikenttä miehisyyskilpailuun tms. Ehkäpä tuossa on toisaalta myös jotakin pointtia. Kyllä ainakin itse koin pelin kaikkinensa melko hyväksi pallokamppailuksi jossa pääsee sankarillisiin tilanteisiin silleen oikein pontevasti. Vastaavasti ehkäpä pohdinnassa että kamppailulajit vaikkapa liittyisivät yleisempään fyysisen konfrontaation pähkäilyyn, on jopa tuota jonkin verran enemmän järkeä. Varsinkin laudalla joilla näitä pohditaan yli lajirajojen ja kenties suurin osa lajeista on vähintään jossain määrin melko määrittelemättömään konfrontaatiokenttään tarkoitettuja. Oikeastaan jos ei tuota lajien monialaisuutta ja niistä kumpuavan aspekteihin liittyvien vertailujen pointtia jotenkin näe, joutuu kyllä aika kovasti sulkemaan silmät, laittamaan kädet korville ja huutamaan LÄ-LÄ-LÄ-LÄ-LÄ-LÄ-LÄ. :)
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#7

Viesti Jasse »

Minä en siltikkään ole eri mieltä sinun kanssasi Andy. Oon lukenu zen-kirjoja tänään :D
Josta tullaankin siihen että Ultimate Ninjaksi tullakseen on tutustuttava zeniin, vaikkei kotisalilla kukaan muu siitä olisikaan kiinnostunut.
Minusta kamppailulajeista (myös kamppailu-urheilulajeista) voi ammentaa niin paljon enemmän kuin monista muista liikuntaharrastuksista. Kamppailussa ollaan perimmäisetn kysymysten äärellä.

Kaippa se pointtini on että hyvä yhteisö on kultaakin kalliimpi. Saa olla eri mieltä. ;)
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#8

Viesti Mjölnir »

Jasse kirjoitti: Kaippa se pointtini on että hyvä yhteisö on kultaakin kalliimpi. Saa olla eri mieltä. ;)
Olen tästä samaa mieltä. Vaikka laji olisi se maailman paras, niin jos yhteisö ei ole sellainen, että siellä viihtyy, niin saattaa jäädä aika pintapuoliseksi tuo kokeminen.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#9

Viesti Mika »

Tämä on oikein hyvä aihe.

Tietysti on aina on niitä ihmisiä, jotka kulkevat omia polkujaan muiden ihmisten toimittaessa vain tiettyä tehtävää (kampituslajeissa harjoitusvastustajaa) heille, ja heitä saattaa olla kamppailulajeissa monia muita fyysisiä harrastuksia enemmän. Kuitenkin suurin osa ihmisistä haluaa viettää aikaansa sellaisten ihmisten parissa, joiden seurassa he kokevat viihtyvänsä. Työpaikkaansa voi olla vähän vaikeampi valita, mutta harrastuksissa tällä on suurempi merkitys. Tässä tietysti myös tarjonta vaikuttaa vaihtoehtojen määrään, mutta kaikissa yli 50.000 asukkaan kaupungeissa Suomessa lienee vähintään muutama seura, ja koska jokainen seura on omanlaisensa, voi omansa löytää.

Kamppailulajit poikkeavat monista muista harrastuksista ja niin poikkeavat kamppailijatkin muista harrastajista. Joukkuelajeissa on yleensä hyvä tai erinomainen henki, mutta itse en ole missään nähnyt samanlaista veljeyttä ja siskoutta kuin kamppailulajeissa mukaan lukien Potku-tapahtumat. Siitä pääsen aasinsiltana vastaamaan ketjun henkilökohtaiseen osioon: tuosta syystä en ole jäänyt taloksi mihinkään muuhun lajiin. Kun on tottunut parhaaseen, ei muu enää kelpaa. Niin lajikeskeinen en ole, etteikö se yhteishenki olisi erittäin tärkeä tekijä. Yksilölajeissa tällä ei ole samaa merkitystä, mutta on se joskus vähän haikea muistella sitä kamppailijoiden välistä perhemäisyyttä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 11111
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#10

Viesti flammee »

Kyllä yhteisöllä on aika suuresti merkitystä... Kun kävin kokeilemassa kickboxia niin tuntui melkein petturuudelta oman aktiivilajin porukoita kohtaan. ;) Toisaalta taasen aktiivisesti yhteisöllisessä seurassakin sitä kyllä tuntee itsensä vähän ulkopuoliseksi jos se muu porukka harrastaa aktiivisesti sosiaalista toimintaa, eli illanviettoja yms., joihin itseä ei ikinä kutsuta, ellei paikalle ole kutsuttu ihan kaikkia seuraan kuuluvia.

Ite olen jonkin kerran vaihtanut lajia ja siinä se yhteisöllisyys tai sen puute on kyllä vaikuttavana tekijänä että tapahtuuko sitä siirtymistä, toki teknisellä sisältöpuolella ja omilla mieltymyksillä on suuri vaikutus, jos ei jotain vaan kiinnostas hieroa ja joku muu juttu inspaa, niin ei sitä jotain hiero pitkään vaikka ois ihan hyvääkin seuraa. Nyt sitten viimeisimmässä lajin vaihdossa taisi olla merkitystä sillä että porukka oli keskimäärin 20 vuotta nuorempaa, eli alle täysikäisiä, en mä kokenut suurta porukkaan kuulumisen tunnetta. Kuntonyrkkeilyssä on sentään aikuisia, osasta jopa itseä vanhempiakin, lajina ei ehkä ihan sieltä mielenkiintoisemmasta päästä, mutta treenitapa sellanen että kyllä sitä tekee.

Nettikirjoittelu on mulle vähän sellanen henkireikä, saattaa tietysti olla että kärkevät kirjoittelut somepuolella vieraannuttavat, mutta ne nyt vaan ovat välttämättömiä jos jostain haluaa keskustella. Se nyt vaan on ainoa paikka missä voin ylipäätäänsä keskustella mistään kiinnostavista asioista. Tais mennä vähän henkilökohtaisen puolelle, noh, elämä on. :p
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#11

Viesti Lasse Candé »

Tuossa on kyllä ihan hyvä pointti myös tuo "illanviettoja yms., joihin itseä ei ikinä kutsuta, ellei paikalle ole kutsuttu ihan kaikkia seuraan kuuluvia". Oikeastaan aika vaikea pohdinta. Vähän sellaista rajanvetomeininkiähän se on että ketä kutsutaan ja ketkä on missäkin yhteydessä riittävän hyviä kavereita. Ehkäpä niin että jos paljonkin menee ihmerajailuihin ja kuiskailuihin ettei vaan joku kuule jostain juhlasta, voi olla paikallaan miettiä onko hyvässä kamppailulajiseurassa vai tulehtuneella ekalla luokalla.

Samassa on ihan hyvä että myös pienemmissä osaporukoissa juhlitaan, mikäli kyseessä on vähänkään suurempi seura. Sittenhän voi treffailla aina myöhemmin illalla suuremmissa porukoissa radalla.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#12

Viesti Andy »

Tämä "paras laji".

Onko siinä ajatuksena joku sellainen Mortal Kombat tyyppinen juttu että eri lajien emstarit taistelevat keskenään ja mikä on sitten se "paras laji"?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#13

Viesti Jasse »

Andy kirjoitti: Tämä "paras laji".

Onko siinä ajatuksena joku sellainen Mortal Kombat tyyppinen juttu että eri lajien emstarit taistelevat keskenään ja mikä on sitten se "paras
laji"?
En osaa vastata yhtään sen paremmin kuin vuosi sitten. Tämä ei kuitenkaan koskaan ollut pointtini kun aloitusviestini kirjoitin. Pointti oli enemmänkin tuoda esiin yhteisön ja sosiaalisen puolen merkitystä harrastusta valittaessa ja jatkaessa.
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#14

Viesti AriJ »

Jasse kirjoitti: Pointti oli enemmänkin tuoda esiin yhteisön ja sosiaalisen puolen merkitystä harrastusta valittaessa ja jatkaessa.
Kyllähän tuossa pointtia on; jos ei sovi joukkoon niin ei siitä oikein pitkäaikaista harastusta tule :(

Joskus jostain luin ajatuksen, että loppujen lopuksi sali muistuttaa opettajaansa. Tämän ymmärrän niin, että treenaamaan jäävät ne joiden ajatusmaailma sopii vallitsevan ilmapiirin kanssa enemmän kuin vähemmän yhteen. Ja opettajastahan tuo lähtee.

Vaikka itse treeneissä olisi kuinka tiukka asialinja lajin piirissä, niin pukuhuoneessa viimeistään raottuvat henkilöiden omat olemukset esiin. Puhumattakaan jostain yhteisemmistä salin ulkopuolisista tapahtumista.
______________________
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Yhteisön tärkeys ja "paras laji"

#15

Viesti Jasse »

Ôari kirjoitti:
Jasse kirjoitti: Pointti oli enemmänkin tuoda esiin yhteisön ja sosiaalisen puolen merkitystä harrastusta valittaessa ja jatkaessa.
Kyllähän tuossa pointtia on; jos ei sovi joukkoon niin ei siitä oikein pitkäaikaista harastusta tule :(

Joskus jostain luin ajatuksen, että loppujen lopuksi sali muistuttaa opettajaansa. Tämän ymmärrän niin, että treenaamaan jäävät ne joiden ajatusmaailma sopii vallitsevan ilmapiirin kanssa enemmän kuin vähemmän yhteen. Ja opettajastahan tuo lähtee.

Vaikka itse treeneissä olisi kuinka tiukka asialinja lajin piirissä, niin pukuhuoneessa viimeistään raottuvat henkilöiden omat olemukset esiin. Puhumattakaan jostain yhteisemmistä salin ulkopuolisista tapahtumista.
Tuossa on kyllä vinha perä.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 56 kurkkijaa