Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Janne Pöysti
loka 21, 2006, 15.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Käytännön pilat
Vastaukset: 165
Luettu: 26530

Käytännön källit kuuluvat työpaikkani kulttuuriin. Valitettavasti hyvin usein ne ovat kohdistuneet allekirjoittaneeseen joskin olen minäkin oman korteni kekoon kantanut. Mutta mutta, meilläpä on tuolle toiminnalle asetettu oikein säännöt: Ravinto on pyhää. ts. ei källejä toisten ruokiin. Tämän lisäksi pitää olla valmis kestämään vastaava jäynä omaan nilkkaan. Nämä siksi, että jäynien maailmassa koston kierteellä on taipumusta karata käsistä.

Työpäätteestä ja kännykästä.
Jos jollakin unohtuu kännykkä pöydälle tai työpääte lukitsematta, niin siitä rokotetaan välittömästi milloin taustakuvan vaihtamisella tai huomiota herättävien tekstiviestin lähettämisellä. Arkaluontoisten asioiden tunnustamisesta esim. osastopäällikölle tai muille työkavereille on tullut jo ihan arkipäiväistä. Osa viesteistä täyttäisi varmasti täysin seksuaalisen häirinnän tunnusmerkistön. Mieleenpainuvin tapaus liittyy kuitenkin SETA:lta saamaani hyvinkin informatiiviseen sähköpostiin kun olin mukamas niin epävarma omasta seksuaalisuudestani. Lapsellista kyllä, mutta väitän että mainittu käytäntö on opettanut meille tietoturvallisuuden merkitystä kantapään kautta.

Miinoista ym.
Tietoturvallisuuden parantuessa on jäynät kohdistuneet yhä enemmissä määrin erilaisiin "ansoihin". Hyvin tavanomaista on, että purkillinen sokerinpaloja tai klemmareita tipahtaa jossain vaiheessa työviikkoa joko päällesi tai sitten lattialle siten, että koet syyllisyyttä työpisteesi saattamisesta epäjärjestykseen. Tästä on ollut seurauksena se, että awareness-työpaikalla on kehittynyt äärimmilleen, jopa vainoharhaisuuteen asti.

Yksi erittäin suosittu menetelmä on ollut aikuisviihdemateriaalin (elokuva, printattu kuva tai muu vastaava) piilottaminen työkaverin salkkuun, takin taskuun, kalenterin tai koulutuskansion väliin. Parhaimmillaan kollegan vaimo on ollut erittäin kiinnostunut miehensä salkusta löytyvästä materiaalista, puhumattakaan housujen taskusta löytyneistä kondomeista.

Onhan noita muitakin mutta nyt ei tuu mieleen. Hmmm...kyllä niitä töitäkin tulee tehtyä aina välillä.